Wederom winst JO19 tegen Sparta - V.V. Koningslust

Wederom winst JO19 tegen Sparta

Wederom winst JO19 tegen Sparta

ST Sparta'18/Kronenberg JO19-3

2 - 7

ST Koningslust/Grashoek JO19-1

3'
Assist: Mick Jeuken
17'
35'
Mick Jeuken (schot)
... (schot)
59'
63'
Vinnie Peeters (penalty)
69'
Assist: Rob Draak
... (schot)
85'

Competitie

3e klasse 301

Datum

10 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Tsja, hoe leg je nu op een zinnige manier verslag van deze wedstrijd, alweer het derde treffen met dit Spartaanse team in wat iemand de "kliekjescompetitie" noemde.

Dat laatste behoeft enige uitleg voordat ik verder ga met dit verslag, wat ik verder kort zal houden, want dat moest ik op veler verzoek beloven, want het vorige verslag duurde wel erg lang, maar dat was natuurlijk vanwege Jo, die er toen niet was, wat wel uitzonderlijk is want Jo is er eigenlijk altijd, maar dit keer had hij een feestje, nee, zelfs drie in één weekend, en met zestig jaar is dat toch wel veel...

(zucht)

De kliekjescompetie is gevormd nadat alle poules vol zaten met 12 teams en er toch nog een aantal teams overbleven. In onze situatie werden wij met ons jeugdige JO19 team ingedeeld met 5 andere teams. Niet toevallig de minste JO19-teams van grote verenigingen uit de buurt. Om toch aan de 10 wedstrijden te komen spelen we een dubbele competitie, dus uit en thuis. Omdat we Sparta en Panningen óók in de bekercompetitie troffen zien we die tegenstanders maarliefst drie keer dit najaar.

Het is allemaal nog niet zo erg als de verschillen niet zo enorm groot zouden zijn. Binnen onze poule is alleen Venlosche Boys een geduchte concurrent. De overige vier teams zijn, met alle respect, geen uitdaging. En die dan twee of drie keer te moeten treffen is niet bijster motiverend.

Dus zo stonden we voor de derde en laatste keer dit jaar tegen Sparta. Net als de vorige wedstrijden stond al vroeg in de wedstrijd vast dat de punten naar onze JO19 zouden gaan. Het gebrek aan killerinstinct in onze voorhoede en de uitstekende Sevenumse keeper (zie ook het verslag van de vorige wedstrijd aldaar) hielden de score uiteindelijk binnen de perken. De twee tegengoals ontstonden uit knullig verdedigend voetbal op het te langzaam schakelende middenveld, maar ja, heel veel hoefde er ook niet te worden geschakeld in deze wedstrijd dus de scherpte zakte gemakkelijk weg. 

Ook vandaag werd weer hard gewerkt. Uiteraard is dat ook een niet onbelangrijk doel van een potje voetbal op de zaterdagmiddag. De leiding zou daarnaast echter ook graag zien dat er wat meer met het koppie zou worden gevoetbald. Deze competitie biedt bij uitstek gelegenheid om te oefenen op positiespel en combinatievoetbal. Een overdaad aan ruimte en aan tijd. En mocht het niet lukken: een foutje wordt niet direct afgestraft. Dat kon in de voorjaarscompetitie nog wel eens helemaal anders liggen.

Volgende week volgt de tweede wedstrijd tegen Venlosche Boys, de enige concurrent dus. We zullen bij de les moeten zijn en slim èn doeltreffend voetbal moeten laten zien.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!