45'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 408

9 mei 2015 10:00

John Theeuwen

Een stevige wind vandaag over de velden van De Lust, maar verder prima omstandigheden voor deze laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie.
Thuis tegen Panningen E4. De heenwedstrijd leverde een kleine overwinning op voor onze E1. Op basis daarvan werd ook vandaag een spannende wedstrijd verwacht.
Zonder Daan traden onze jongens aan in de verder vertrouwde opstelling. In de eerste minuten waren de geel-zwarten wat afwachtend. Een houding die in de vierde minuut werd afgestraft door de groen-witten: 0-1. Daarna waren onze jongens beter bij de les en ontspon zich een boeiende wedstrijd met op en neer golvend spel, goede reddingen van beide keepers en prima inzet van alle spelers. Wel was de reservebank vandaag flink belast met spelers die vanwege hooikoorts, hielproblemen of liesklachten tijdelijk de bank opzochten. De 0-1 uit de vierde minuut bleek ook de ruststand te zijn.
Na rust kwam er nog iets meer lijn in het spel van onze jongens. Minder individuele acties, meer samenspel en goed opkomen van de beide centrale verdedigers en de backs leiden tot nog meer kansen voor onze Koningsluster jongens. Helaas waren het toch weer de Kepèlsen die in de 43e minuut tot scoren wisten te komen: 0-2. Nog geen twee minuten later werd de achterstand weer tot een doelpunt teruggebracht. Een indraaiende corner van Jules was de Panningen-keeper te machtig: 1-2. De spanning was weer terug. Helaas bleef het bij dat ene doelpunt waardoor deze laatste wedstrijd in een nederlaag eindigde. Maar toch: goed gespeeld!