...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 408

2 mei 2015 10:00

Hay Janssen

Op deze mooie eerste zaterdag van mei kwam Helden E4 op bezoek. De heenwedstrijd leverde een goede maand geleden een 6-0 nederlaag op. De verwachtingen waren dan ook opnieuw niet hoog gespannen.
Zonder Jonas en vaste scheidsrechter John stonden onze mannen aan de aftrap. Gespeeld werd vandaag in een 1-3-3 opstelling met Karst op doel, Milan, Gijs en Valentijn achterin, Daan, Jules en Merijn op het middenveld en Mike speelde vandaag als multifunctionele speler op alle vrijkomende posities. Ludo en Roel verzorgden de coaching.
Vanaf de aftrap trokken de blauw-witten het initiatief naar zich toe. Goed combinerend zochten zij het doel van Karst zonder direct heel gevaarlijk te worden, werden in eerste instantie corners gecreëerd. In de tegenaanvallen waren onze jongens ook gevaarlijk. Het wachten was dan ook op het eerste doelpunt dat aan beide zijden kon vallen. Helaas was het Helden dat na opnieuw een corner op voorsprong kwam na een ongelukkig eigen doelpunt van Valentijn. Het spel bleef daarna op en neer golven met kansen aan beide zijden, maar ook in het vervolg van de eerste helft waren het de gasten die aan het langste eind trokken. Bi de rust stond dan ook 0-3 op het scorebord.
Meteen na de rust, nadat bij onze aftrap de bal verloren ging, scoorden de Dörpers ook al meteen de 0-4. Een afstraffing werd gevreesd. Ten onrechte bleek. Gijs kwam goed door en bediende Jules op maat: 1-4. Drie minuten later een gouden wissel. De net in het veld teruggekeerde Daan verschalkte de Heldense keeper met een lobje: 2-4. Een verrassing hing in de lucht. De jongens en meiden uit Helden zetten zich echter nog een keer schrap en in een tijdsbestek van iets meer dan tien minuten stelden zij orde op zaken. De einduitslag 2-8 werd in het fluitsignaal op het scorebord gezet. De E4 van Helden bleek ook vandaag een maatje te groot.
Volgende week thuis de laatste wedstrijd tegen Panningen dat met negen punten een plaatsje hoger geklasseerd staat dan onze mannen. Kunnen onze mannen het resultaat van de uitwedstrijd tegen de groen-witten herhalen?