...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 408

4 april 2015 10:00

J. Theeuwen

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Reuver. Reuver dat uit de drie gespeelde wedstrijden negen punten pakte en meer dan 20 doelpunten maakte. Reuver waarvan onze jongens drie weken geleden vrijwel kansloos verloren met 0-5. Op voorhand een zware wedstrijd dus.
In de eerste minuten was  het wedstrijdbeeld geheel in overeenstemming met de verwachtingen. Een aandringend Reuver en een goed verdedigend Koningslust. De eerste kansen waren dan ook voor de gasten en onze geel-zwarten beperkten zich tot een enkele counter. Het lukte de oranjehemden echter niet om onze goed-staande verdediging en keeper te verschalken. In de achtste minuut was het aan de overkant wel raak toen Jonas een counter goed afrondde: 1-0. Vanaf de aftrap kwamen de gasten nog feller opzetten en binnen twee minuten trokken zij de stand gelijk: 1-1. Fans en leiders waren bang voor nog meer Reuverse dadendrang en spoorden onze jongens aan nog eens een tandje bij te zetten. En dat gebeurde ook. Met volle inzet en passie werd verdedigd en wanneer het kon werd ook nog de aanval gezocht. Na een kwartier spelen zette Jonas goed door over rechts en zijn voorzet op maat bereikte Jules. Jules aarzelde niet en opnieuw verscheen een voorsprong op het scorebord: 2-1. Een verrassing hing in de lucht. De achterstand inspireerde de Reuvernaren tot nog meer dadendrang, maar onze jongens en Karst in de goal verdedigen de voorsprong uitstekend. Met een 2-1 voorsprong werd dan ook de rust bereikt.
Na de rust een ongewijzigd beeld. Een fel aandringend Reuver en een defensief sterk staand Koningslust. In de 32e minuut kwamen de gasten dan toch weer langszij toen Gijs een voorzet vanaf links ongelukkig verwerkte en de bal achter zijn eigen doelman schoof: 2-2. Reuver bleef daarna de voorsprong zoeken en onze counters werden spaarzamer. Ook kregen bij ons spelers last van pijntjes en grotere pijnen. De ene wissel volgde dan ook de andere op. Uiteindelijk waren onze jongens niet langer opgewassen tegen de dadendrang van de tegenstander. In de laatste zeven minuten werd het verschil gemaakt. Vier keer werden Karst en zijn medespelers nog geklopt: 2-6 de einduitslag.
Volgende week een vrij weekend en daarna uit tegen Kessel. Met de inzet van vandaag, moeten daar weer kansen liggen.