29'
Jules Bos (schot)

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 408

7 maart 2015 9:30

Na de verdiende overwinning van vorige week tegen Kessel, gingen onze jongens vandaag met een goed gevoel naar Panningen. Tegenstander: de E4 van de groen-witten.
Hoewel de toeschouwers een lekkere ochtend in het zonnetje verwachtten, was het in het begin nog best koud. Een bleek zonnetje, een stevige wind en maar 6 graden. Onze jongens speelden vandaag in dezelfde opstelling als vorige week. De coaches hielden daarmee vast aan een oude voetbalopvatting: never change a winning team. Vanaf de aftrap waren het onze geel-zwarten die een licht overwicht hadden. Het spel speelde zich echter grotendeels op het middenveld af en beide keepers kregen niet veel werk te doen. Zeker in de eerste helft kabbelde het spel een beetje voort en beide teams wisten niet echt gevaarlijk te worden.
In de rust een motiverende speech om er toch een tandje bij te doen in de wetenschap dat een overwinning er wel in zou moeten zitten. En dat bij een overwinning de koppositie nog een week behouden zou blijven.
In de 29e minuut kwam Jonas goed door over rechts, zijn voorzet werd nog een aantal keren onderbroken, maar uiteindelijk kwam de bal dan voor de voeten van Jules. Die aarzelde bij deze kans niet en haalde ferm uit: 0-1. Daarna was het aan de Kepélsen om het spel te maken. Zij kregen dan ook iets meer het initiatief, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Pas een paar minuten voor tijd kreeg hun slotoffensief echt tanden. Maar met slidings en goed verdedigend werk werd alles op alles gezet om de voorsprong te behouden. En toen de verdedigers het even niet meer redden, bleek Karst ook vandaag weer een betrouwbare sluitpost. Zodoende werd de voorsprong tot het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter vastgehouden. De tweede overwinning op rij werd daarmee een feit.
Volgende week wacht Reuver, altijd lastig.