Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse E

21 maart 2010 14:30

Verslag Koningslust – VCH, 21 maart 2010.

Koningslust duidelijk de mindere van VCH.

Koningslust wacht nog steeds op de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Als de GeelZwarte supporter het voetbal van deze middag bekijkt zal een thuisoverwinning nog een lastige opgave worden. Nog lastiger wordt het voor GONA om boven “de streep”  te blijven. De bezieling en het geloven in is deze middag ver te zoeken. VCH heeft nauwelijks moeite gehad met GONA dat deze wedstrijd voor  “mismood” hoge ogen wist te scoren. Scheidsrechter Daemen uit Brunssum heeft zeven maal voor gemaakte doelpunten het boekje moeten trekken. De 2 tegen 5 verdeling geeft een juiste afspiegeling weer van het machts- en krachtsverschil in het veld. GONA zorgt voor het eerste gevaar in de 4e minuut. Keeper Xander van der Weide “lost” een schot van Bram Rongen en de inzet van Roel Wijnands wordt daarna weer door hem onschadelijk gemaakt. Na een tegenstoot van VCH eindigt een combinatie van Rik Wijnands op Koen Ottenheijm bij  de sluitpost van VCH. Peter Janssen zet GONA op voorsprong door een vrije schop rechtstreeks te verzilveren.  GONA geniet 5 minuten van deze voorsprong . In de 18e minuut hangt Ruud Joosten de weegschaal weer in evenwicht. Met een rechtstreekse vrije trap geeft hij doelman Dennis Janssen het nakijken. 1-1. GONA is het spel aan het zoeken. VCH heeft in deze zoektocht verdedigend weinig te duchten van GONA. VCH zoekt het voorwaarts. Luuk Moens schiet dan de bal op de lat en de meegelopen Ruud Joosten kan de 1-2 vrij inkoppen. Met de thee in het vizier voorkomt Dennis Janssen dat GONA al voor de rust “plat gaat”. Voor GONA is het veel “net niet”. De thee maakt het innerlijke warm hetgeen  de zon verzuimt op deze eerste lentedag. Meteen moet Xander van der Weide gestrekt om een vrije schop van Peter Janssen tot corner te verwerken. Het “lukt niet” sluipt in het spel van GONA. Het geloof is er niet. Op een vol uur is het Dusty Joosten die GONA voor de derde maal laat vissen. 1-3. Nadat VCH een vette kans heeft gemist vecht Roel Wijnands de bal terug en zijn voorzet wordt door Bram Rongen op de paal gemikt. De mogelijkheid van Rik Wijnands treft geen doel en VCH zoekt de paal. In de 90e minuut is er in het strafschopgebied van VCH veel onduidelijkheid. Chris Lemmen profiteert en het net beweegt voor de 2-3. Voor GONA blijkt de tijd te kort. Niet voor VCH. Zeker als Jeffrey Beumers in blessuretijd nog de 2-4 in het netje legt. Nog dieper in de extra speelminuten zet Sjors Burm de 2-5 in het boekje van scheidsrechter Daemen die er vanmiddag een goed oog in heeft gehad. Gona kan zondag de lente verfraaien met een eerste thuisoverwinning op bezoeker Eindse Boys. De “hoofdmacht”  van GeelZwart zal  er dan de volle negentig minuten in moeten geloven. Vanmiddag is daar het les- en leergeld voor betaald. Tot zondag op de Lust. Voor de lentezon is al  gezorgd.