Kaj Janssen (schot)
60'

Mannen zondag, 3, 6e klasse 20

26 april 2015 11:00

Het is 26 april, de dag van de van de jaarlijkse seizoensafsluiting met een BBQ. De Kogel (Harm) heeft deze dag uitgekozen om voor deze BBQ voor extra bonnen te zorgen door te laat te komen. Omdat onze vaste keeper De Muur ( Rob) vandaag verhinderd is moesten we op zoek naar een andere keeper, die we dan ook tot onze grote blijdschap gevonden hadden in de persoon van Roel Hunnekens.

Onze tegenstander voor vandaag was RKMSV 5. Tijdens de warming up was duidelijk te zien dat iedereen met de gedachte zat dat Meijel toch nog geen punt heeft weten te verzamelen. De scherpte van normaal ontbrak duidelijk.

Na door de scheidsrechter uit de kleedkamer geroepen te zijn waar we onze laatste technische instructies van de leiders hebben ontvangen, starten we met de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd mag Missers (Stan) aanleggen voor een vrije trap in kansrijke positie. Hij legt de bal goed neer en zet een paar stappen achteruit voordat hij na een korte aanloop het schot lost op goal. Het resultaat: een zwabberbal over de goal. Tijdens de volgende mogelijkheden komt Meijel goed weg. Remcola aka De Ploog is er bijna toe in staat om er voor te zorgen dat er een eigen doelpunt gescoord wordt. De bal gaat echter naast. En na een hachelijk moment waarbij de bal tegen verschillende benen gaat, rolt de bal door de benen van de keeper. Deze herpakt zich echter goed. Na 15 minuten gespeeld te hebben heeft De Kogel (Harm) die vandaag op de reservebank start, zin in een broodje hamburger. Het loopt namelijk niet lekker vandaag en volgens hem zitten ze in de kop al aan de worstjes van de BBQ. Na 25 minuten is er eindelijk een reden om de handen op elkaar te slaan. De Joker (Niels) haalt dan namelijk de trekker over na een prachtige voorzet van El Speedo (Nick). Resultaat: 0-1. Na 27 minuten denkt de Joker (Niels) voor de tweede keer de trekker over te kunnen halen. Het blijkt echter dat hij bij zijn eerdere schot zijn kruit al heeft verschoten. Hij mikt namelijk op de verkeerde schietschijf. De bal komt niet tussen de twee doelpalen maar tussen de vlaggenstok en een boom. Hier zet Meijel niet erg veel tegenover. Na 32 minuten krijgen ze wel weer bijna een kans omdat Remcola aka De Ploog aan de verkeerde kant van de man lucht aan het dekken is. Dit resulteert gelukkig tot niks. Het volgende moment om van de bank af te springen komt na 35 minuten spelen. Na een terugspeelbal op de keeper van Meijel rent El Speedo (Nick) zich de longen uit het lijf om druk te zetten. De keeper laat vervolgens uit angst voor deze opstormende man de bal onder zijn voet door rollen. Stand: 0-2. In de 39ste minuut duikt Missers(Stan) plotseling op helemaal vrij voor de keeper. Helaas deed hij zijn naam eer aan door de bal over te wippen. Op slag van rust blijft Varkentje (Kaj) koel en haalt geplaatst uit: 0-3. Hiermee is zijn comeback na lang blessureleed officieel. Nog net voor de rust krijgen we nog een corner welke door El Speedo (Nick) wordt genomen. Zijn aanwijzing hierbij is dat ze bij de eerste paal moeten gaan staan. Hij schiet de bal echter bij de zijlijn uit. De Joker (Niels) zijn reactie hierop is dat hij de volgende keer moet zeggen "kiek maar woar dea kumpt".

Start 2e helft. We lopen het veld weer op maar ondertussen demonteert vlagger Koopie (Bas) de vlag van de vlaggenstok. Er moet dus snel een nieuwe gehaald worden.

Het eerste spannende moment in de tweede helft komt pas na 13  minuten. Bram heeft namelijk een schitterende redding met de hand in petto. Dit was echter midden op het veld en de tegenstander had het toch niet meer gehaald om bij de bal te komen. Bram wordt hier overigens gespaard door de scheidsrechter om hier geen geel voor te geven.  Na 60 minuten valt uit het niets de 3-1 na een slechte bal van Betonne Basje (Bas) . Dit denkt hij 5 minuten later goed te maken door eindelijk zijn goal mee te pikken wat nog op zijn lijstje ontbreekt. De bal gaat echter verwoestend over. In de resterende minuten die volgen worden er ineens gele kaarten uitgedeeld. In de 35ste minuut wordt er nagetrapt door een speler van Meijel: geel. 3 minuten later is er een vrije trap voor ons maar een gele kaart voor Missers (Stan). De teams zijn dus weer even in evenwicht: 10 tegen 10. Na 10 minuten straftijd er op hebben zitten kan Missers (Stan) het veld weer in. Hij krijgt gelijk de bal ingespeeld en mikt de bal tegen de paal. De laatste gele kaart is na commentaar op de goed fluitende scheids echter voor El Sharawy (Jeffrey). Hij heeft hierbij na nogmaals commentaar het geluk dat dit niet bestraft wordt met rood. Eindstand: 1-3.

Na de wedstrijd zijn we met z'n allen naar de kantine gegaan voor seizoens afsluiting. Het was gezellig tot in de laten uurtjes. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. We spelen dan thuis tegen Roggel 5. Bij winst zijn we verzekerd van de 2e plaats.

Tot volgende week!!

Namens Gona 3 willen wij MV'C'19 4 feliciteren met het behalen van hun kampioensschap!