81'

Mannen zondag, 3, 6e klasse 20

4 april 2015 18:00

Op de zonnige zaterdag in het paasweekend ligt voor de vele  trouwe supporters van Gona 3 de kraker tegen RKSVN in het verschiet. Gelukkig wist iedereen dit weekend het moeilijk bereikbare sportpark te vinden.

Mede door personele gebreken en het uitblijven van sportieve successen zijn er drie krachtpatsers van Gona 4 bereid gevonden om  ons uit te helpen.  Rogé, Joel en de net uit Engeland overgekomen Koen mogen we verwelkomen.  De eerste dreiging komt van de bezoekers, namelijk een kopbal net naast het doel. Na dat Koningslust steeds beter in hun spel komt, krijgt The Magic een dot van een kans. Het spel was goed alleen echte grote kansen bleven uit.

Met een gelijke ruststand gaan de mannen van t 3e de rust in. Onder genot van een beker thee worden de wissels bekend gemaakt, en nog wat nieuwe tactiek besproken om de 3 punten in eigen huis te houden.

Koningslust begint vol goede moet aan de tweede helft. We zijn nog geen 12 seconden onderweg en krijgt Gona een vrije trap. NA de inbreng van Missers schiet De Kogel de bal op doel, in de handen van de sluitpost. Het spel zwakt wat af en na 10 minuten schrikt de bank wakker nadat De Kogel  via een fantastische bal The Magic lanceert. Op de borst en boem! Net naast. Het eerst volgende wapenfeit was ook van Koningslust, met links schiet missers de bal op doel. Het bomvolle sportpark ziet de bal tegen de paal vliegen. Met nog 15 minuten te spelen krijgt De Kogel de mogelijkheid om Koningslust op voorsprong te schieten, helaas zijn schot gaat net over het doel. Luttele minuten later passeert Rogé zijn tegenstander alsof hij er niet eens staat. Daar blijft het niet bij, want hij blijkt nog meer in petto te hebben. Hij komt de 16 binnen en weet de bal bij De Kogel te krijgen, De Kogel aarzelt geen moment en schiet de bal in het net. 1-0  Neer probeert nog de gelijkmaker te maken, maar schieten net over. In de laatste minuten ontstaat er nog een klein opstootje bij De Juichert en zijn directe tegenstander. Beide spelers mogen net voor tijd het veld verlaten. Na 90 minuten vond scheidsrechter M. Bos het genoeg geweest en floot voor de laatste keer deze wedstrijd.

De 3 punten blijven in Koningslust. Zondag gaan de mannen van Gona 3 op bezoek in Egchel  het dorp waar onze Nick Gommans aka Speedo vandaan komt.