...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 407

29 november 2014 10:00

Roel Hunnekens

Vandaag de thuiswedstrijd tegen de E2 van Heythuysen een team dat met 16 punten op de vierde plek op de ranglijst bivakkeerde. Op papier een zware wedstrijd.
Vanaf de eerste minuut kregen de toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd te zien met een licht overwicht van de blauw-witte gasten. Zonder de geblesseerde Mike, speelden onze jongens in de inmiddels vertouwde opstelling. Karst in het doel, Milan en Valentijn als twee backs. Gijs en Jonas in het centrum achterin, waarbij Gijs als een echte ausputzer speelt en Jonas als een stofzuiger en aanjager van counters voor hem. Op het middenveld Merijn en Daan als secondanten van de gevaarlijke Jules. Waar de fans van Heythuysen vooraf op basis van de stand een grote score verwachtten, liet de eerste treffer lang op zich wachten. Helaas viel dat doelpunt in de dertiende minuut aan de verkeerde kant. Onze geel-zwarten lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen zelf ook  meer voetballen. In de 16e minuut resulteerde dat in een mooie counter waarbij Jonas op het juiste moment passte en Jules alleen voor de keeper beheerst met de buitenkant rechts scoorde. Die 1-1 bleek ook de ruststand te zijn.
Na de rust drongen de gasten nog meer aan en kwam het aan op duelkracht. Op het hele veld werden verbeten duels uitgevochten. Onze thuisspelende ploeg liet zich daarbij niet onbetuigd en vochten voor elke meter. In de 33e minuut resulteerde deze inzet in een voorsprong. Uit een goed genomen corner wist Milan de 2-1 in te tikken. Na deze treffer gingen de gasten nog meer aandringen en het doel van Karst werd zwaar belaagd. Maar ook nu ging iedereen tot het gaatje en werd een tegendoelpunt met man en macht voorkomen. Tot de laatste minuut. In de allerlaatste seconde kregen de gasten een vrije trap toegekend op de rand van het strafschopgebied. Alle geel-zwarte spelers in het doel. Maar het mocht niet baten. De vrije trap werd hoog ingeschoten: 2-2. Daarna het laatste fluitsignaal. Hoezeer onze jongens zich inzetten bleek na het fluitsignaal toen enkele spelers hun tranen niet konden bedwingen van teleurstelling over de late tegentreffer.
Het spel van vandaag en de getoonde passie en bezieling geven de leiders wel goede moed voor de voorjaarscompetitie. Nu een paar maanden goed trainen en uitrusten en dan: nieuwe ronde, nieuwe kansen.