Scheidsrechter

Roel Hunnekens

Vandaag het duel om de rode lantaarn. We ontvangen de E3 uit Haelen, die op doelsaldo nog net onder ons, en dus laatste staat. Als er dit seizoen nog mogelijkheden liggen om punten te pakken, is dat wel vandaag. Onze jongens zijn zich daar ook van bewust, en na een traktatie van Mike die een jaartje ouder is geworden gaan onze jongens vol zelfvertrouwen naar het veld.

Er wordt afgetrapt in de vertrouwde opstelling, met Valentijn, Gijs en Milan in de achterhoede, Marijn, Daan, Jules en Mike op het middenveld en Jonas tussen de linies. Er volgt een gelijk opgaande strijd, want ook de jongens uit Haelen hebben natuurlijk dezelfde insteek; winnen,  zodat  de rode lantaarn kan worden overgedragen.

In de 15e minuut is het Haelen dat de score opent. Onze jongens laten zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en gaan op jacht naar de gelijkmaker. Deze laat dan ook niet lang op zich wachten. In de 23e minuut valt de bal na een rommelige situatie op rechts precies voor de voeten van Merijn. Deze aarzelt niet en krult de bal fraai in de linkerhoek en tekent voor de gelijkmaker. Het is  1-1.

Met gelijke stand volgt het fluitsignaal voor de rust. Het kan nog alle kanten op. Na de rust is het Haelen dat het beste van het spel heeft. In de 7e minuut na rust is het echter GONA dat na een counter de score op 2-1 zet. Na een schot van Daan krijgt de verdediging van Haelen de bal niet goed weggewerkt en doordat Jules goed doorjaagt schuift de laatste man van Haelen de bal zelf naast zijn eigen doelman.

Na de 2-1 volgen nog een kleine 20 minuten billenknijpen. Het is Haelen dat vol in de aanval gaat en GONA dat met man en macht verdedigt. Dit goede verdedigen en enkele kunststukjes van Karst zorgen er uiteindelijk voor dat na 50 minuten de eerste overwinning een feit is.

Volgende week RKSVO E4, de nummer 3 van de ranglijst. Misschien dat de overwinning van vandaag nog voor een eindspurtje in de competitie kan leiden……? Eerst maar eens genieten van de overwinning van vandaag.