50'
Milan Peeters (corner)

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 407

11 oktober 2014 9:45

Zonder de geblesseerde Mike en de zieke Gijs trokken onze jongens vandaag naar Herten voor de uitwedstrijd tegen SHH E7. Een tegenstander die met drie punten uit drie wedstrijden net boven onze E1 op de ranglijst was geklasseerd.
In de eerste minuten waren de beide ploegen redelijk tegen elkaar opgewassen. Toch waren het de groen-witten die in de 5e minuut de leiding namen direct gevolgd door een tweede treffer in de 6e minuut. In deze eerste minuten bleek dat ook onze ausputzer waarschijnlijk getroffen was door hetzelfde virus als de zieke Gijs. Heel veel energie kon hij dus ook niet in zijn spel leggen. Toch kwam onze geel-zwarten er regelmatig goed uit. UIt die tegenaanvallen waarbij met name Jules actief was, wisten de Koningsluster boys helaas niet te scoren en zelfs een toegekende vrije trap op zo'n 12 meter van het doel, werd niet verzilverd. In de 18e minuut waren de gastheren wel weer trefzeker. Met een stand van 3-0 werd de rust bereikt.
Na de rust een gelijkopgaand spelbeeld met kansen over en weer. Karst liet zich opnieuw zien als een betrouwbare goalie, goed gesteund door de half-fitte Jonas, de goed spelende Milan en Valentijn op zijn gympen. Vorin bleef met name Jules voor gevaar zorgen, hoewel ook Merijn en met name Daan kansen kregen. Toch was ook nu de eerste treffer weer voor Herten. Vanaf de aftrap trok vervolgens Jules ten aanval. Dichtbij de goal werd hij onregelementair gestuit en de uitstekende fluitende scheids kende terecht een penalty toe. Helaas bleek ook deze kans niet aan onze E1 besteed. Jules trapte de penalty over. In de volgende minuten bleken de tegenstanders over een beter vizier te beschikken en de 5 en 6-0 werden op het scorebord gezet. Het siert onze jongens dat ze daarna bleven doorgaan voor de eretreffer. In de laatste minuut kwam die ook op het scorebord. Een corner van Milan verdween in een melee van spelers en rolde uiteindelijk over de doellijn. 6-1.