...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 407

4 oktober 2014 10:00

John Theeuwen

Vandaag de thuiswedstrijd tegen SVC 2000 (E4) uit Roermond, de koploper in de tweede klasse 407 met 6 punten uit 2 wedstrijden en doelsaldo waar onze jongens alleen maar van kunnen dromen.
Voor de wedstrijd van vandaag kozen de coaches voor een iets verdedigendere opstelling dan de laatste wedstrijden. Met Milan en Mike als vleugelverdedigers en Gijs en Jonas als ausputzer en voorstopper werd gekozen voor een sterk blok in het centrum van de verdediging. Het middenveld/aanval werd bevolkt door Merijn, Daan en Jules. In de eerste minuten leek de gekozen tactiek zijn vruchten af te werpen. Ondanks een duidelijk veldoverwicht wisten de blauw-gelen niet te scoren omdat er telkens een GONA been of voet tussen zat. En als dat al eens niet zo was, dan stond Karst in het doel ook deze week weer zijn mannetje. In de negende minuut viel dan ook pas de eerste tegentreffer en na een kwartier pas de tweede. Daarna was het Jules die vanaf de aftrap de Roermondenaren verraste en een geweldige solo bekroonde met een mooi schot: 1-2. Daarna bleven de verhoudingen in het veld zoals ze waren: een sterker en aanvallend SVC tegen een met man en macht verdedigend Koningslust. Voor de rust wisten de gasten nog drie keer te scoren zodat met een 1-5 achterstand de rust werd bereikt.
Na de rust eenzelfde spelbeeld met een nog steeds goed verdedigend Koningslust. In de 32e minuut werd pas de eerste treffer van de tweede helft gescoord, opnieuw een  treffer van de gasten. Nog even hield de geel-zwarte verdediging stand, maar in de laatste tien minuten vielen de tegendoelputen dan toch nog als rijpe appels uit de boom. Dat resulteerde in een 1-13 einduitslag. Een stevige nederlaag tegen een sterkere tegenstander. Maar als onze jongens met deze passie en strijd blijven spelen, dan kunnen ook nog wel wat puntjes worden gepakt.Misschien volgende week al uit tegen SHH E7 dat op de ranglijst net een plekje boven onze jongens staat.