85'
... (kopbal)

Mannen zondag, 3, 6e klasse 20

5 oktober 2014 11:00

Het is zondag 5 oktober op deze regenachtige dag staat de derby Koningslust Grashoek op het programma. Na wat aftasten de eerste minuut geeft Harm een diepe bal op Stan die na zijn prachtige goal van vorige week natuurlijk op dreef was en dus gemakkelijk de 1-0 kon binnenschieten in de 3e minuut. In de 12e minuut draait Ron knap weg bij zijn tegenstander en schiet eenvoudig de 2-0 binnen. Vanuit het publiek horen we dan al meteen het 10 10 10 geroep. Na een lage vrije trap voor Koningslust van Stan komt er een galary play hakje van Niels á la Real Madrid maar helaas kon de keeper redden. In de 18e minuut stuurt Harm Stan wederop diep en schuift hij de 3-0 binnen. Ook Harm heeft zo zijn momenten in de wedstrijd dit bleek wel door galaxy play en kopt de bal wel is waar terug terwijl hij de beweging maakte de bal vooruit te koppen. Dit leverde een hoog show gehalte op en een lach op het gezicht. In de 40 minuut is er sprake van een dodelijk effectieve Real Madrid counter en schiet Ron zijn tweede goal van de dag binnen en staat de 4-0 op het scorebord.

In de tweede helft beginnen we erg matig en zwak, duels worden niet gewonnen en Grashoek komt sterker terug. Ze scoren uiteindelijk in de 60e minuut de 4-1. Nog geen vijf minuten later krijgt Koningslust een penalty tegen en ook dit buitenkansje wordt benut 4-2. Langzaam begint Koningslust weer te voetballen en komen ze er in de counter weer snel uit. Na een goede steekbal van Daniel op Rens en hij haalt de spanning weer wat uit de wedstrijd door de 5-2 op binnen te schieten. 5 minuten voortijd komt er nog een onnodige tegengoal 5-3. Dit is tevens ook de eindstand. Op naar volgende week dan staat Helden op het programma!