Freek Kessels (intikker)

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

11 mei 2014 14:30

Slaats, L.H.H.

Na de off day een week geleden tegen Meterik, is het voor Koningslust tijd om orde op zaken te stellen. De supporters zijn in grote getalen meegereisd om de geel-zwarten aan te moedigen. Vanaf de eerste minuut is het duidelijk dat men het volgend jaar in de vijfde klasse wil voetballen. De eerste aanval gaat over rechts en komt direct gevaarlijk voor het doel, maar er is niemand om de bal in te tikken. Kort na deze aanval komt de bal weer voor het doel van Hegelsom en deze word bijna door een eigen verdediger ingeschoten maar met geluk tot hoekschop verwerkt. De aanval die daarop volgden komt voort uit een mooie steekpass Rick die deze mooi afrond, maar helaas voor buitenspel wordt afgefloten. Het eerste wapenfeit van Hegelsom wordt ietwat ruw afgebroken door Robert wat hem  geel oplevert. Na enkele rommelige minuten pakt Nick de draad weer op over rechts en zet de bal prima voor op Koen die dit vakkundig afrond en de stand 0-1 op het scorebord zet. Enkele minuten later is het weer raak maar helaas staan twee spelers buitenspel. Koningslust blijft jagen op de bal met als duveltje uit de doos Nick die de bal wederom voor zet, en het is Chris die hieruit de 0-2 scoort. Vrij snel na dit doelpunt is het Freek die voorin goed stoort waarna  de bal weer bij Chris komt en deze net voorlangs schiet. De aanvallen blijven elkaar snel opvolgen waar de tegenstander maar weinig tegenover kan zetten en Chris zijn volgende kans omzet in een schot met te weinig kracht waardoor de bal in de handen van de keeper beland. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Hegelsom wordt door Koen in de muur geschoten en levert verder niet veel gevaar op. Een volgende aanval, ingeleid door Freek die de bal door geeft aan Chris, wordt in eerste instantie afgeslagen, maar het is Nick die goed doorgaat en de bal vanuit een moeilijke hoek via een tegenstander inschiet. 0-3. Kort voor rust is het tot twee maal toe nog een vrije trap net buiten de beruchte lijnen die niets opleveren. Het is voor spelers en supporters goed rusten met deze voorsprong. De goed leidende scheidsrechter fluit voor het begin van de tweede helft, waarbij Anton vervangen is door Tommy. Ook nu is het duidelijk dat koningslust aan een klasse hoger toe is en trainer Ruud een promotie cadeau wil geven. Met een aanval  waarbij de bal terug gelegd wordt op Koen kan de verdediging van de tegenstander de bal maar nauwelijks langs het doel werken. De hoekschop die hieruit volgt wordt door Rick vakkundig op het hoofd van Robert geplaatst die de bal  het net laat bollen en de 0-4 aantekent. Een aanval later is het wederom Nick die op snelheid goed voorzet waarbij de tegenstander de bal maar net tot hoekschop kan verwerken. De volgende actie is van trainer Ruud die Chris zijn welverdiende publiekswissel geeft en vervangt door Roel Ghielen. Na een ietwat rommelige fase is het Roel die de bal prima voorgeeft op Nick en deze de bal inkopt tot 0-5. Enkele minuten later is het wederom Nick die de belofte aan Oma nakomt  en op snelheid de 0-6 aantekent. Hierna is het Roel Wijnands die in het veld komt voor Koen. In de laatste speelminuten is er nog een aanval met een steekpass op Freek die de bal maar net voorlangs schiet. Het laatste doelpunt komt voort uit een aanval op snelheid van waaruit Nick de bal voorzet op Freek die dit mooi afrond tot 0-7 waarmee de zeperd van vorige week snel is vergeten. De bloemen komen tevoorschijn en promotie naar de vijfde klasse is een feit. Ruud en de mannen gefeliciteerd en maak er een leuk feestje van en voor het volgend seizoen heel veel succes.