77'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

27 april 2014 14:30

Fleerakkers, J.A.

Koningslust heeft in haar jacht naar de titel, op de dag na Koningsdag, onnodig averij opgelopen, tegen een niet al te sterke tegenstander uit Someren-heide.
Beide trainers hadden een flink beroep moeten doen op hun hoogste jeugdteam.
Voor SVSH gold dat al vanaf de winterstop, voor Koningslust was dat voornamelijk vandaag.
Om uiteenlopende redenen waren achtereenvolgens Anton Eggers, Dennis Janssen, Robert Delissen en Rik Wijnands niet van de partij, en werd ook de geblesseerde Freek Kessels nog niet fit genoeg bevonden.
De wedstrijd begon voor Koningslust, na een prachtige toertocht door alle tussen Koningslust en Someren-heide liggende dorpen, niet goed.  Al na een kwartier keek het tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat Nick Rongen in de 6e minuut een prima schot had afgevuurd op de Someren-heide-doelman, die hierop bekwaam redding bracht en Chris Lemmen in de 12e minuut net niet kon afronden, na een goede combinatie met Roel Ghielen, sloeg het noodlot in de 13e (toeval of niet) minuut toe voor Koningslust.
Bram Kessels speelde de bal op een veel te moeilijke manier terug op stand-in-doelman Mick Berkers.
Deze kon de bal maar ter nauwer nood beroeren met zijn hoofd, waarna de bal in de hoek van het doel verdween, 1-0 voor SVSH. Terwijl de inkt van het noteren van dit curieuze doelpunt nog nat was, een scrimmage voor het doel van Koningslust.
Na appelleren van een SVSH-speler besluit scheidsrechter Fleerakker de bal op de stip te leggen. Doelman Mick is kansloos op het schot van 11 meter, 2-0 voor SVSH.
Ondanks deze tegenslagen, en ondanks de vele personele problemen, werd de wedstrijd hierna wel goed opgepakt. Welgeteld 60 seconden na de 2-0 ligt de bal aan de andere kant op de penaltystip, slim uitgelokt door Chris Lemmen, maar er volgt geen gele kaart voor de boosdoener. Peter Janssen neemt de verantwoordelijkheid op zich en schiet de bal onberispelijk binnen, 2-1.
Koningslust heeft zijn zgn. Anschlusstreffer dus snel te pakken en kan op jacht naar de gelijkmaker. De gelijkmaker wordt door deze verslaggever al genoteerd, als Bram Kessels in de 26e minuut, de bal uit een vrije trap, richting de kruising schiet. Helaas voor Koningslust verschijnen de vingertoppen van de uitblinkende SVSH-doelman nog tussen de bal en het doel, geen 2-2 vooralsnog.
Toch hoeven de meegereisde supporters (zelfde toeristische route ?) niet langer dan 3 minuten te wachten op de gelijkmaker. Een SVSH-speler maakt een overtreding in de 16 meter en dat betekent wederom een strafschop voor Koningslust en dit keer wel een gele kaart voor de boosdoener. Peter Janssen stapt resoluut het strafschopgebied binnen, om vervolgens de 2-2 op het scorebord te brengen.
Weer 2 minuten later lost Nick Rongen een prima schot, welke net voorlangs gaat.
De tegenstander bijt zich vervolgens even 2x letterlijk vast in Koningslust, met als gevolg dat verzorger Pieter Gommans tot 2x toe de vingers moet verbinden van een Koningslust-speler.
Vijf minuten voor de rust krijgt Koningslust de kans op de voorsprong, als scheidsrechter Fleerakker voor de 3e keer (!) besluit Koningslust een strafschop toe te kennen.
Peter Janssen neemt voor de 3e keer zijn verantwoordelijkheid, echter helaas voor Koningslust ranselt de doelman nu het schot van Peter uit zijn doel.
Toch had Koningslust nog met een 2-3 voorsprong de rust in kunnen en moeten gaan.
Rob Lemmen draait keurig met bal om zijn as en haalt verwoestend uit, helaas net langs het doel.
Na de thee beginnen de mannen van Ruud van Enckevort weer wat twijfelend aan de 2e helft, waardoor SVSH wat speldenprikken kan uitdelen. Vervolgens golft het spel wat op en neer.
Een schot van Bram Rongen wordt een te gemakkelijke prooi voor de SVSH-doelman. Nadat SVSH nog een 2e gele prent heeft ontvangen en Chris Lemmen de doelman van SVSH nog eens goed op de proef heeft gesteld, wil trainer Ruud van Enckevort Jurjen Verbong in het veld brengen.
Echter net op dat moment valt Joey Strijbos uit met een blessure. Hij wordt vervangen door Aron Vissers, welke een prima prestatie op de mat legde. Jurjen moet nog even wachten, maar zal even later toch in het veld komen.

Roel Ghielen is daarna nog dicht bij een doelpunt, maar de bal rolt tegen de paal, pech voor Koningslust. In het laatste gedeelte van de wedstrijd gebeurt er alleen nog van alles wat niets met voetbal heeft te maken.
SVSH ontvangt een gele kaart en Koningslust-speler Roy Bos, welke net is ingevallen voor Roel Ghielen, krijgt zelfs een rode prent voorgeschoteld van de soms warrig leidende scheidsrechter Fleerakker, waar geel op zijn plaats was geweest.

Nadat de elektronische klok op het mooie sportpark "De Plagge" de 93e minuut aangeeft, blaast scheidsrechter Fleerakker voor de laatste keer op zijn fluit en kan Koningslust zijn wonden gaan likken. Teleurgesteld wordt de kleedkamer opgezocht. Er zijn onnodig 2 dure punten verspeeld in de race om het kampioenschap, maar de strijd is nog zeker niet gestreden.
Enige opluchting was er na de wedstrijd nog, toen bekend werd, dat Meterik twee punten had verspeeld in de derby tegen Hegelsom (2-2) en dat RK PVV thuis was afgedroogd door Egchel (0-5). De tweede plek, welke directe promotie naar de 5e Klasse betekent, komt hierdoor toch een stuk dichterbij. Volgende week, zondag 4 mei, staat de topper tegen nummer 3 (Meterik) op het programma.
Eén punt volstaat voor promotie naar de 5e Klasse, maar de mannen van scheidend trainer Ruud van Enckevort zullen hier niet tevreden mee zijn.

Er geldt maar een devies, winnen van de mannen van trainer Gé Ummenthun en zolang mogelijk strijden om de mooiste prijs die er te winnen valt, het kampioenschap in de zesde klasse C.
Komt dat allen aanschouwen en moedig onze mannen aan om de promotie binnen te halen, waarna onder het genot van een hapje (BBQ) en een drankje, kan worden nagepraat over de wedstrijd en het afgelopen seizoen. Zondag 11 mei is de laatste competitiewedstrijd (uit tegen Hegelsom) en weten we waar we zijn geëindigd.