...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 405

21 mei 2014 19:00

R. Krekels

Engelse toestanden voor de E1. Zaterdag een wedstrijd, maandag een wedstrijd en vandaag (woensdag) weer een wedstrijd. Het competitieslot is zwaar voor onze jongens met 3 wedstrijden in 5 dagen. Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Egchel. Bij een overwinning wacht een plekje in de  middenmoot, bij een nederlaag de gedeelde laatste plaats.
In de eerste minuten een sterk Koningslust. De verdediging staat met Jonas terug als ausputzer geflankeerd door de backs Valentijn en Gijs. Op het middenveld Milan, Karst, Mike en Mike en Stan is opnieuw de meest vooruitgeschoven speler. In de vierde minuut weet Stan al te scoren, in de zevende minuut gevolgd door de 2-0. De supporters langs de lijn verheugen zich op een mooie overwinning. In de vijftiende minuut komt Stan opnieuw alleen voor de keeper, maar de bal verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal achter de achterlijn. In de counter die volgt, tekent Egchel voor de eerste tegentreffer. In de fase die daarop volgt een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer zonder dat er nog gescoord wordt.
Na de rust een heel ander spelbeeld. De Egchelnaren lijken fitter en feller en tussen de 30e en 40e minuut weten zij 4 keer te scoren zonder dat onze spelers er nog aan te pas komen. De versterkte defensie van de oranjehemden vangt elke tegenaanval van onze mannen goed op en ook in de slotminuten komen onze spelers er niet meer doorheen.
Werd afgelopen maandag de wedstrijd in de eerste helft verloren, vandaag is het de tweede helft waarin onze spelers het onderspit moesten delven. Zondag a.s. een kans op revanche tijdens het Pulse-E-toernooi bij de buren van Maasbree waar Egchel opnieuw een van de tegenstanders zal zijn.