...

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

19 april 2014 18:00

Heijnen, M.L.P.

Koningslust heeft op Paaszaterdag onder mooie weersomstandigheden en voor een talrijk publiek een mooie stap gezet richting het kampioenschap. In een enerverende derby werd Egchel nipt met 2-1 verslagen.
Pupil van de week was in deze derby Freek Smets, die de uitslag van de wedstrijd goed voorspeld had.

Voor beide teams stond er vandaag naast de hoogste eer nog van alles op het spel, Koningslust is nog vol in de race voor het kampioenschap, Egchel had nog een kans op de 2e periodetitel.
Gezien de doelcijfers van beide teams zou het vandaag een hoge score moeten worden. Koningslust is de meest scorende ploeg met 54 treffers, op de voet gevolgd door Egchel met 52 treffers.

Egchel trad aan in nagenoeg dezelfde opstelling aan, waarmee het vorige week een monsterscore boekte tegen BVV '27 uit Blitterswijck.
Bij Koningslust moesten de geblesseerden Freek Kessels en Robert Delissen helaas vanuit de dug-out de wedstrijd aanschouwen.
Scheidsrechter van vandaag is de heer Heijnen uit Helden, die een prima partij floot en de derbysfeer goed aanvoelde.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd is van Egchel. Bij een corner in de 3e minuut komt de bal voor de voeten van goaltjesdief Leon Teeuwen, maar deze zet zijn voet teveel onder de bal, waardoor de bal hoog over het doel vliegt, tot grote opluchting van alles wat geel-zwart is.
Hierna deelt Koningslust wat speldenprikken uit, via Stan Vissers en Nick Rongen, echter zonder het gewenste resultaat. Op een schot van Nick redt Egchel-doelman Bjorn Galema prima.

Halverwege de eerste helft moet scheidsrechter Heijnen toch voor de eerste keer de gele kaart trekken, na een overtreding op Nick Rongen. Rik Rambags is de boosdoener.

In de 35e minuut komt Egchel verrassend op voorsprong. Na te slap ingrijpen op het middenveld, komt Rick Wilms in balbezit en hij verschalkt Koningslust-doelman Dennis Janssen met een prima schuiver in de linkerbenedenhoek. 0-1 voor Egchel.

Aan Koningslust nu de taak op de zaken wat energieker aan te pakken en voor rust orde op zaken te stellen.  Een paar minuten voor rust vindt er een ongelukkige botsing plaats tussen Bram Rongen en Egchel-doelman Bjorn Galema. In eerste instantie lijkt het allemaal wel mee te vallen, maar na onderzoek in het ziekenhuis blijken de gevolgen voor Bjorn toch ernstig.
Een gebroken oogkas en jukbeen. Echt een smet op deze wedstrijd. Bjorn, van hieruit ook van harte beterschap gewenst !

Patrick van Roij, die al een wedstrijd met het tweede achter de rug heeft, wordt de vervanger van Bjorn Galema. Na wat probleempjes met het iets te krappe keeperstenue, tot hilariteit van het publiek, wordt de wedstrijd hervat.

Meteen na deze ongewenste spelonderbreking zet Koningslust een prima aanval op, welke door topschutter Nick Rongen met een prima schot vanaf 20 meter tot doelpunt wordt gepromoveerd. 1-1. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

De tweede helft gaat redelijk gelijk op. Bram Rongen maakt een prima solo, waarbij een Egchel-speler geluk had dat hij Bram niet raakte. Helaas moet Bram de solo met zijn zgn. chocolade-been afronden, wat een makkelijke prooi oplevert voor de Egchel-doelman.
Chris Lemmen gaat dan een keer prima door over rechts, legt de bal goed terug, maar helaas is er niemand voor het doel om af te ronden. Egchel kan meteen hierna in de tegenaanval en dit levert een levensgevaarlijke counter op.

Rik Wijnands moet ten koste van een gele kaart het Egchel-gevaar afstoppen. De vrije trap
van Luc Crommentuyn wordt dwars door de muur geschoten, maar gelukkig staat Keeper Dennis op de juiste plek.  Egchel-trainer Peter Peters wisselt dan doelpuntenmaker Rick Wilms voor Tom Kerkhoffs.
Vlak na deze wissel neemt Koningslust de leiding. Als de bal in de voeten komt van aanvoerder Rik Wijnands, heeft deze al gezien dat de Egchel-keepers iets te ver naar voren staat.
Met een prachtige trap in de rechterbovenhoek brengt hij Koningslust op de zo gewenste voorsprong. 2-1.
Achterin moet Koningslust goed op zijn tellen blijven passen, want de tegenaanvallen van Egchel, zijn zeker niet ongevaarlijk. Leon Teeuwen heeft gelukkig voor Koningslust, vandaag zijn vizier niet op scherp staan.  Bij nog een goede kans voor Egchel staat Dennis weer op de juiste plaats.
Roel Ghielen is inmiddels nog in het veld gekomen voor de moegestreden Stan Vissers.
Roel krijgt vervolgens een prima kans om de wedstrijd te beslissen, echter hij schiet tegen het uitgestoken been van doelman Patrick van Roy aan en zorgt dus niet voor een voortijdige beslissing van deze derby.
Ook Peter Janssen kan de beslissende 3-1 niet op het weer gerepareerde scorebord brengen, zijn vrije trap wordt door de keeper prima gepareerd.

Egchel-trainer Peter Peeters zet dan zijn laatste troef in. Paul Ververgaert voor de moegestreden Stefan Schroën.

Direct daarna lijkt de derby dan wel in Koningslust-voordeel te worden beslist, als Nick Rongen de doelman omspeelt. Echter bij het inschieten van de bal raakt hij even uit balans, met als gevolg dat de bal er niet in gaat. Het blijft nog even billenknijpen voor Koningslust.

In de 90e minuut gaat trainer Ruud van Enckevort nog een keer wisselen. Rob Lemmen komt in het veld voor Roel Wijnands.

Daarna wordt het nog één keer erg gevaarlijk voor het Koningslust-doel, als de bal van ver in het 5-meter-gebied wordt gepompt. Leon Teeuwen komt tot grote opluchting van geel-zwart net een teenlengte tekort.

Hierna fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Heijnen voor het einde van de derby.
Koningslust kan 3 punten op haar conto bijschrijven en neemt daarmee (op doelsaldo) de koppositie over van HRC '27 uit Afferden. Voor Egchel zit het seizoen er na deze nederlaag op.

Het is nu zaak om de komende 3 wedstrijden ook winnend af te sluiten, zowaar geen gemakkelijk opgave voor de mannen van scheidend trainer Ruud van Enckevort.
Maar met de inzet en de focus van de laatste weken, gaat dit zeker goed komen. Volgende week  de uitwedstrijd tegen SVSH (Somerenheide),  de enige ploeg waartegen Koningslust dit seizoen het netje niet heeft doen bollen.  In Koningslust werd het in een matige wedstrijd 0-1 voor SVSH.

Egchel gaat volgende week strijden, in en tegen RK PVV, de ongenaakbare koploper van de eerste seizoenshelft. Helaas voor de Helmondenaren is er van de 12 punten voorsprong in de winterstop niets meer over.

De laatste 2 wedstrijden voor Koningslust zijn: 4 mei thuis tegen Meterik, welke nog vol strijd voor de prijzen en 11 mei uit naar Hegelsom.

We rekenen op veel steun van het publiek, want dat zullen de mannen nodig hebben in deze fase van de competitie.