...

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

13 april 2014 14:30

Maas, R.L.W.

In de spannende race om het kampioenschap stond vandaag een kraker op het programma.
Als Koningslust wint zet het een goede stap. De uitspelende ploeg begon net als de thuiswedstrijd erg fel, met de nodige overtredingen. Na meerdere corners kwam er een prima voorgelegde kans voor Rik Wijnands, die de bal perfect in het hoekje plaatst, 1-0.
Hierna gaat Koningslust mee in het voetbal van de tegenstander. Fysiek voetbal, daar moet de thuisspelende ploeg het niet van hebben.

Bij een goed genomen vrije trap van Stan Vissers kan Bram Rongen de bal inkoppen, dit laat hij helaas na. Ook Rob Lemmen krijgt een vrije trap mee, die hij hard over het doel schiet.
In de 35e minuut krijgt een speler van Fiducia een gele kaart na een grove charge op Chris Lemmen.

Meteen na het fluitsignaal van scheidsrechter Maas uit Herkenbosch voor het begin van de 2e helft gaat een speler van Fiducia al buiten het boekje en krijgt meer dan terecht een gele kaart.
Ook Frank Berkers gaat vooruit in zijn rol als leider, hij coacht positief langs de kant.
Bram Kessels verlaat het veld vanwege hoofdklachten, voor Joey Strijbos.
Nick Rongen kan door de defensie van Fiducia rennen, maar wordt tegen de vlakte gewerkt, waarop een 2e gele kaart van de tegenstander volgt.

Als Nick zich goed draait in de 16 meter, wordt hij nogmaals onderuit gehaald en verdiend een penalty. Net als in de wedstrijd tegen PVV wordt deze gemist. Dit keer door Peter Janssen.
Een vrij trap van Rik Wijnands , net buiten de 16 meter, wordt tegen het ijzer geschoten, dit had de wedstrijd kunnen beslissen.
De tegenstander blijft maar overtredingen maken, waarop veel gele kaarten volgen.
Peter Janssen wordt tien minuten voor het einde gewisseld voor Roel Ghielen.
Roel kan na een goede actie over rechts, net niet de geheel vrijstaande Nick Rongen bereiken, dus geen tweede doelpunt voor Koningslust vandaag.
Gelukkig wordt na 5 minuten blessuretijd afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Maas uit Herkenbosch en kan Koningslust weer 3 punten op haar conto bijschrijven.

Waar gaat dit eindigen ? Op zondag 11 mei om kwart over vier, zullen we het weten.
Maar eerst staat nog de derby tegen Egchel, dat vandaag de vloer aanveegde met BVV '27 (10-1), op het programma, aanstaande (Paas-)zaterdag op sportpark de Lust om 18.00 uur.
Komt dat allen zien, om onze jongens aan te moedigen.