...
49'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 405

5 april 2014 9:00

Na de nederlagen van de afgelopen weken was uw verslaggever vorige week nog optimistisch over de wedstrijd van vandaag. Immers ook Laar verkeerde na drie wedstrijden in de onderste regionen. De ruime zege van Laar vorige week tegen Panningen, zorgde al voor twijfel. Twijfel die in de wedstrijd helaas bewaarheid werd.
Zonder Mike U. en de zieke Gijs, maar met Valentijn die zijn rentree maakte, stonden onze jongens aan de aftrap. In de eerste minuten een overwicht voor de oranjehemden, maar echt gevaarlijk werden zij niet. Overigens wisten onze jongens ook niet meteen voor gevaar aan de overzijde te zorgen. In de zesde minuut ging het voor het eerst mis, maar in de fase die volgde, bleef de geel/zwarte verdediging redelijk overeind. In de vijftiende minuut de tweede tegengoal en daarna ging het snel. De 5-0 bij rust was daarvan het resultaat.
In de tweede helft eenzelfde eenzijdig spelbeeld. Laar in de aanval, Koningslust in de verdediging. Bij zeldzame counters wisten onze jongens geen gevaar te stichten en de Laarse keeper heeft dan ook een hele rustige ochtend gehad. Dat kan van Freek niet gezegd worden. Voortdurend werd hij in de tweede helft op de proef gesteld. In die tweede helft wist hij voortreffelijk keepend en geholpen door lat en paal, zijn doel schoon te houden tot tien minuten voor tijd. In de laatste tien minuten was er geen houden meer aan. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond 10-0 op het scorebord.
Volgende week thuis tegen Panningen. Ook de Panningenaren vergaat het nog niet zo goed in de competetie met een zevende plaats na vier wedstrijden. Op 17 augustus werd de oefenwedstrijd tegen Panningen nipt verloren na een mooie pot voetbal. Uw verslaggever ziet wel kansen volgende week tegen de groen-witten uit Kepél.