Mannen zondag, 1, 6e klasse C

23 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Heijnen, H.L.W.

Op de eerste zondag in de lente van 2014 was het weer erg slecht, voor het begin van het fluitsignaal begon het al te hagelen. Koningslust begon de wedstrijd fel en de spelers laten zien dat ze vandaag met 3 punten de kantine in willen. Binnen 10 min. kreeg Koningslust een kans na oplettendheid van Nick Rongen die goed interpreteerde op de matige keeper van RKPVV. Dennis Janssen werd ook al aan het werk gezet na een prima kans van de uitspelende ploeg. Na een snel genomen vrije trap kwam de bal bij Bram Rongen die met een uitstekende steekpaas Koen Ottenheijm weet te bereiken. Koen kan deze kans niet benutten en strand op de keeper. Koningslust blijft goed combineren en de volgende kans van Bram Rongen was alweer een feit, helaas was dit buitenspel. Niet veel later weet Rik Wijnands Bram Rongen weer aan het werk te zetten, helaas gaat deze goede kans er vervolgens weer niet in. Naar mate de 1ste helft vordert wordt het voetbal van Koningslust minder en de bezoekers uit Helmond nemen het steeds meer over.

In de 2e helft word Rik Wijnands vervangen door Chris Lemmen nadat hij een blesseren had opgelopen. Vlak na het begin van de 2e helft word Nick Rongen al weer naar de vlakte gewerkt en verdient een penalty, deze wordt helaas niet benut door Chris Lemmen die de bal slecht inschiet. Kort daarna komt RKPVV er goed uit en benutten hun 2e kans, met een bekeken schot maken ze er 0-1 van. Rob Lemmen wordt vervangen door Roel Ghielen en vlak daarna Bram Kessels voor Roel Wijnands. Anton krijgt geel na een slimme overtreding op het middenveld. De trainer die na dit seizoen een nieuwe uitdaging heeft wou graag Peter Janssen inbrengen maar hij vond het niet z’n goed idee omdat er al 3 keer was gewisseld. Na een goed lopende aanval kwam de bal terecht bij Roel Ghielen die de bal uitstekend voorlegt, helaas kan Chris Lemmen er weer niks van maken maar gelukkig stond daar Nick Rongen nog die de bal in het net weet te leggen, 1-1. Vlak daarna weet Roel Ghielen goed te profiteren van de onoplettendheid van de Helmondse verdediging, en tikt de bal binnen, 2-1. Na een lange harde strijd fluit de foutloze scheidsrechter dhr. Heijnen af. Zo blijft de 2e plaats behouden in Koningslust en is er voor de speler de komende twee weken rust omdat er geen competitie wedstrijden zijn.