90'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

16 maart 2014 14:30

Lucassen, P.J.

Koningslust staat op de tweede plek in de 6 de klasse C om dit vast te houden moet er vandaag gewonnen  worden van bvv 27   dat op de derde plaats van onder staat.

Gezien de stand zou dit geen probleem moeten zijn.

Maar zo soepel ging het niet ,de eerste helft was er van goed voetbal geen sprake en kwam bvv27 wat gelukkig op voorsprong . Een kwartier later was het Koen Ottenheijm die een prima voorzet gaf op Bram Rongen die voor de gelijk maker tekende .

Het spel bleef op een laag niveau veel balverlies en weinig of geen opbouw van achteruit .

In de 40ste minuut heeft een speler van bvv27 een veel te harde tackle op Freek Kessels en ontvangt een terechte gele kaart , het spel wordt hervat met een vrije trap Bram Rongen krijgt de bal, maar ook hij wordt van achter onderuit gehaald ,weer geel voor dezelfde speler van bvv27 die er dan ook met rood af kan.

Met de 1-1 gaan we de rust in

In de tweede helft komt Freek Kessels niet meer terug hij wordt vervangen door Rob Lemmen .Koningslust kan met een man meer wel beter opbouwen de bal wordt nu goed rondgespeeld en er komen door de ruimte in de verdediging van bvv27 kansen op voorsprong te komen.

Koningslust krijgt op links een corner die door Stan Vissers kort op Rob lemmen wordt genomen , Rob heeft een prima schot en deze valt bij de tweede paal in de kruising binnen.

Een paar minuten later is het Bram Rongen  die met een mooie solo twee man voorbij gaat en dan de bal op de vrij voor doel staande Rik Wijnands schiet die net iets te lang  werk heeft en de keper kan de bal keren.

Bvv27 krijgt dan een vrije trap op  40 meter van het doel van Dennis Janssen,een gevaarlijk schot volgt maar  Anton  Eggers kan redding brengen en werkt de bal weg, Met 11 tegen 10 man weet Koningslust steeds de vrije man te vinden en weer is het Bram Rongen die Rik Weijnands weer vrij voor de keper van Bvv27 zet maar weer  weet de keper de bal te keren.

De volgende aanval gaat over rechts waar Nick Rongen er met de bal vandoor gaat , hij is sneller als zijn verdediger en zet de bal strak voor waar Rob Lemmen vrij voor doel staat en geen moeite heeft om de bal in het lege doel te schieten .

Een gelopen strijd lijkt het maar niets is minder waar vanaf de aftrap weet bvv27 te scoren en staat het 2-3 .

Roel Wijnands wordt dan gewisseld voor Tommy Janssen die vijf minuten later ook op rechts goed doorgaat en een goede voorzet heeft op Bram Rongen die de bal ook in een leeg doel kan schieten .

Met twee doelpunten is de winst binnen handbereik ware het niet dat net als bij het derde doelpunt Bvv27 weer weet te scoren ,de Koningsluster verdediging loopt elkaar in de weg en de sterke aanvaller van Bvv27 profiteert hier 100 porcent van en staat het 3-4.

Er volgen dan nog een aantal hachelijke momenten waar Dennis Janssen  een prima redding heeft op een schot van 10 meter .Uit de corner die hier uit volgt valt de Bvv27 aanvaller  de scheids ziet hier een penalty in . Maar ook nu weet Dennis met een katachtige reactie redding te brengen , de corner die hier uit ontstaat hoeft dan niet meer genomen te worden de scheidsrechter vind acht minuten extra speeltijd voldoende .