90'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

9 maart 2014 14:30

Kleine, P.M.R. de

Op een zon overgoten zomerdag ,het is echt maar 9 Maart ,heeft Gona een zeker zo mooi resultaat gehaald , was het in de eerste helft nog een redelijk gelijk opgaande strijd in de tweede helft was het alleen Koningslust dat  aanspraak maakte op de winst.

Direct vanaf de aftrap zien we het vertrouwde beeld van een aanvallend Koningslust met een aantal doelrijpe kansen maar ook Griendtsveen weet een aantal gevaarlijke aanvallen op te zetten ´

Koningslust is het dat de score opent. in de 10 de minuut geeft Anton Eggers een slimme steekbal op Bram Rongen die hier wel raad mee weet , en de bal beheerst langs de keper in het doel van Griendtsveen schiet .

Het  is mede door het matige veld moeilijk voor beide ploegen om de bal lang in de ploeg te houden.  Er zijn ook  een aantal overtredingen van beide kanten doordat de bal onvoorspelbare kanten opgaat. Als Griendtsveen een vrije trap krijgt op  een 30 meter van het doel  van Dennis Jansen  valt de bal net achter de verdediging van Gona en weet de aanvaller van Griedtsveen met een lob te scoren.

Voor Griendtsveen een opsteker die ze vertrouwen geeft en Gona is even de draad kwijt, Griendtsveen zet aan  om een tweede goal te forceren er moet met  man en macht worden verdedigd dat lukt  ten koste van een aantel corners en  vrije trappen .

Langzaam weet Koningslust weer vat op de wedstrijd te krijgen en  kan Bram Rongen de bal op links oppikken hij komt  net iets te ver naast het doel om in een keer te scoren maar met een mooie kap beweging zet hij zich recht voor het doel en heeft hij de hoek voor het uitkiezen.

Met de 1-2 heeft Gona  wederom de  gewenste voorsprong.

Griedtsveen blijft gevaarlijk maar komt niet verder dan een bal op de paal die verdediger Peter Janssen net tot corner kan verwerken. Bij een volgende aanval maakt Bram Kessels een misstap en als laatste man is het dan ook direct gevaar. Gelukkig is Dennis Janssen er als de kippen bij om de te ver voor zich uitgespeelde bal van de Griedtsveen aanvaller op te pikken.

De  rust komt dan ook niet ongelegen.

De tweede helft geeft een heel ander beeld. Het lijkt erop dat Gona wat meer gewend is aan het hobbelige veld en vooral achterin wat compacter is gaan spelen. Hierdoor zijn de aanvallen van Griendtsveen niet echt gevaarlijk meer.

Het snellere omschakelen door Gona na een aanval van Griendtsveen  zorgt voor veel ruimte in de verdediging van Griendtsveen.

In de 60 st minuut weet Roel wijnands  de bal op Roel Ghielen te spelen die op de 16 meter

een vrij schot kan geven deze gaat net over.

Dan volgen er  drie corners die allen gevaarlijk zijn maar steeds  door de Griendtsveen keper worden over of naast getikt .

Roel Wijnands verlaat dan het veld en Roy Bos vervangt hem, Rik wijnands neemt de plaats van zijn broer op het middenveld over en Roy Bos komt in de spits te voetballen.

Met deze aanpassing ontstaat er nog meer ruimte in de Griendtsveen verdediging  en daar maakt Bram Rongen weer goed gebruik van en komt alleen voor de keper ook nu heeft hij geen moeite om de bal achter de sluitpost van Griendtsveen te schieten  . Jammer voor Bram dat hij ze niet in een helft er in schoot nu is het geen   hattrick.

Voor Griendtsveen  kwam dit doelpunt hard aan  en  ook het vertrouwen op  een goed resultaat  was volledig weg .

Niet lang na  de 3 -1  krijg Roy Bos de bal op rechts en speelt de bal op de achterlijn strak voor op de volledig vrij staande Bram rongen die de bal hoog in de touwen schiet.

Tom Hunnekens komt in het veld voor Peter Janssen

Als dan een speler van Griendtsveen rood krijgt voor het natrappen van Roel Ghielen is de weerstand van Griendtsveen volledig gebroken en kan de score uitgroeien naar de 7-1 einduitslag .

De 5-1 is een mooie lob van Bram Rongen na goed doorgaan, toch nog een hattrick voor Bram. En ook voor de 6-1  tekent Bram .

Griedtsveen wil dan alleen nog het eindsignaal van de scheidsrechter horen en de keper blijft met de bal aan de voet zoveel mogelijk tijd te laten verstrijken .

Roy Bos heeft hier geen boodschap aan en ontfutseld de bal van de keper en schiet de bal voor de 7-1 binnen

Een overwinning die goed is voor de stand en de vaste suporter.