85'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

23 februari 2014 14:30

Wijsman, J.A.

Koningslust staat er goed voor op een gedeelde tweede plek ,en met uitzicht om de koppositie over te nemen ,is de wedstrijd tegen Holthees dat twee plaatsen lager staat  een belangrijke .

Dat ook de spelers hier van overtuigd zijn is duidelijk te zien , een nerveus begin en er wordt veel balverlies geleden en van mooi voetbal komt weinig terecht .

Holthees heeft een opdracht mee gekregen zorg dat de tegen partij niet kan voetballen  en zelf met een snelle omschakeling te scoren. Dat deze opdracht veel overtredingen geeft  en dat er daardoor van mooi voetbal geen sprake is heeft Holthees geen boodschap aan, maar is  voor de meegereisde Gona aanhangers een tegenvaller .

Holthees is van het begin af feller,  waardoor er veel vrije trappen volgen, als in de vijfde minuut Nick Rongen op de hoek van de zestien  tegen de grond gewerkt wordt  neemt Bram Kessels de vrije trap. De keeper weet de bal maar ternauwernood te stoppen  maar  als Bram Rongen de  afvallende bal veel te zacht inschiet komt Holthees er razendsnel uit en moet de Gona verdediging   een corner toestaan. Waar  overigens geen gevaar uit komt.

Na weer een een groot aantal overtredingen waar soms wel en meestal niet voor wordt gefloten heeft  Bram Rongen een mooi schot van 30 meter maar deze wordt prima gekeerd door de Holthees sluitpost . Even later zien we zijn broer Nick Rongen die goed doorgaat en in de zestien een prima schot op doel heeft maar wederom is het de keeper die de bal pakt.

Als Gona weer een aanval probeert op te zetten op rechts door Bram Rongen trekt de Holthees verdediger weer aan de noodrem en gaat er met de bal van door . Het geroep om hulp van de scheids helpt niet, het woord scheids is namelijk het meest gebruikte woord deze wedstrijd, en dat kan dan tegen je gaan werken. Holthees heeft er ook al geen boodschap aan en schakelt weer snel om en zonder aarzeling schieten ze de 1-0 binnen.

Koningslust speelt op dat moment beter en het doelpunt van Holthees is dan ook tegen de verhouding in. Roel Giehlen verlaat het veld en Chris lemmen is zijn vervanger.  Als Nick Rongen dan op rechts doorbreekt komt de keeper  zijn doel uit en vloerd Nick net buiten de zestien , met geel voor de keeper en een vrije trap voor Gona ,die  weer voor de keeper is , gaan we  rusten.

Na de rust  lijkt het spel ,ondanks de nog steeds vele overtredingen, van Koningslust beter te lopen er wordt beter gecombineerd en het is een kwestie van tijd dat de gelijkmaker valt.

In de 49st minuut  is er op links een mooie combinatie met Chris lemmen en Bram Rongen  die de bal meegeeft met de op snelheid liggende Freek Kessels  die de bal  binnen schiet.

Met de 1-1 en het geboden spel zit de winst er weer in. Holthees heeft heel andere gedachten en het aantal overtredingen  stijgt weer. En ook nu ontgaat het aan de aandacht van de scheidsrechter . Maar blijkbaar is  een opmerking over verkeerd ingooien een goede reden om in de zestien een indirecte vrije trap te geven . Deze buitenkans wordt door Holthees met beide handen aangegrepen en de 2-1 is een feit.

Deze domper komt Konigslust niet meer te boven,  Roel Wijnands komt in het veld voor Tommie Janssen. Bram Rongen heeft nog wel een voorzet op Rick Wijnands maar deze weet de keeper niet te paseren.

Tom Hunnekes  komt nog in het veld voor de geblesseerde  Peter Janssen

In de 75st minuut komt Nick Rongen net buiten de zestien  na weer een harde overtreding ten val Nick

speelt nog even door maar kan toch niet door voetballen waardoor Gona met 10 man verder moet  Bij weer een snelle uitval weet Holthees voor de derde keer te scoren  en met de 3-1 op het score bord volgt het laatse fluitsignaal.