88'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

2 februari 2014 14:30

Wilmsen, C.W.M.

Koningslust heeft op een mooie zondagmiddag in februari goede zaken gedaan in de strijd om promotie. In het verre Stevensbeek, nabij Zoo Park Overloon, werd de hekkensluiter SVS op een 1-5 nederlaag getrakteerd.
Trainer Ruud van Enckevort had heel wat aan de opstelling moeten sleutelen door een aantal blessure- en ziektegevallen. Koen begon als laatste man, Peter Janssen begon als linksback en naamgenoot Tommy als rechtshalf. De voorhoede bestond vandaag uit Nick en Bram Rongen en Roel Ghielen.

Koningslust begon wat afwachtend aan de wedstrijd. Toch waren er wel al wat mogelijkheden in de eerste 10 minuten, zoals een corner en een tweetal schoten net over.
In de 17e minuut lost Bram Kessels een prima schot richting doel, maar de SVS-keeper weet deze over het doel te werken.
Direct daarna kunnen we al de voorsprong noteren, 0-1 door Nick, na een prima voorzet van broer Bram.
In de 24e minuut het eerste gevaarlijke wapenfeit van SVS. Een vrije trap net buiten de 16 meter wordt keurig door Dennis Janssen gepareerd.
Vlak daarna moet een speler van SVS het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure.
De eerste helft verloopt verder wat rommelig. Koningslust krijgt nog wel wat mogelijkheden, waaronder een prima schot van Tommy, maar moet achterin wel op haar tellen blijven passen, mede door de snelheid van de Stevenbeekse 'Babangida'.
Even later, we schrijven de 35e minuut, is het dan ook raak voor SVS, na een prima diepe bal over hun rechterkant.
Dennis maakt de hoek nog goed klein, maar als de SVS-spits de bal beheerst breed legt op een medespeler, is de 1-1 een feit en kan de jacht op de voorsprong opnieuw beginnen.
Toch is het Koningslust dat met een voorsprong de thee gaat drinken.
Vijf minuten voor de rust is het linksback Peter Janssen, die na een scrimmage voor het doel, de bal in de voeten krijgt en vervolgens goed het overzicht behoudt en de bal keurig in het netje deponeert. 1-2 voor Koningslust en de thee, welke vandaag op een grappige manier werd bezorgd in het kleedlokaal, smaakte hierdoor ineens toch wel beter.
Ruud past in de rust, mede vanwege blessures, twee wissels toe. Koen en Peter verlaten het veld ten faveure van Rob Lemmen en Tom Hunnekens. Tom neemt de linksbackpositie in en Rob wordt op het middenveld geposteerd. Rik verschuift naar de laatste man-positie. Er wordt een beetje onzeker aan de 2e helft begonnen. Ook omdat SVS niet vies is van pittige overtredingen en de scheidsrechter dit niet altijd goed beoordeelt moet verzorger Pieter in het begin van de 2e helft in actie komen. Koningslust krijgt vervolgens een tweetal kansjes, maar achtereenvolgens komen Roel en Bram net niet aan de bal om deze in het doel te werken. Roel krijgt vervolgens nog een mogelijkheid, maar laat zich net iets te ver naar buiten drijven, waardoor de hoek te moeilijk wordt.
In de 71e minuut komt de vandaag niet geheel fitte Chris Lemmen (vlinders ?) in het veld voor de moegestreden Roel Ghielen. Chris bewijst meteen zijn waarde, door een bal van Tommy, na een goede actie van hem, te bezorgen bij Bram, die deze keurig afrondt. 1-3 voor Koningslust.
Nu is het zaak om de wedstrijd uit te spelen, zonder verdere kleerscheuren, echter SVS werkt daar niet aan mee. Allereerst wordt Tommy getorpedeerd, waarna de scheidsrechter de eerste gele prent tevoorschijn tovert. De wedstrijd wordt iets harder. Na appelleren van een SVS-speler krijgt Anton een onterechte gele kaart. Vervolgens is het weer de beurt aan SVS, maar nu is de kleur rood. Een SVS-speler gaat onreglementair door op Chris en kan 10 minuten eerder dan gepland gaan douchen.
Koningslust weet hier optimaal van te profiteren, want in de 83e minuut komt het op 1-4 door een prachtig diagonaal schot in de linkerbenedenhoek van Rob Lemmen. Het slotakkoord is voor Freek, die eveneens van afstand de keeper verrast en de eindstand van 1-5 op het scorebord brengt.
Trainer Ruud van Enckevort hoefde zijn grootste troef (Stan Vissers) vandaag niet in te zetten en kan deze dus nog achter de hand houden voor de komende wedstrijden.
Koningslust heeft er weer 3 punten bij en neemt de felbegeerde 2e plek weer over van HRC '27, omdat deze vandaag ook Brandevoort niet konden verslaan. Er volgt nu een weekje rust en op 16 februari volgt de derby tegen Egchel. Na een nederlaag in de beker en een gelijkspel in Egchel, is het nu aan Koningslust om de punten in eigen huis te houden, om de 2e plek vast te houden. Mannen succes !