85'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

26 januari 2014 13:30

Heijnen, M.L.P.

Voor Koningslust1 is het na de goede wedstrijd van vorig weekend zaak om  dit niveau vast te houden, maar we weten ook dat het tegen Brandevoort altijd lastig voetballen is zij voetballen fysiek sterk en  ook technisch zijn ze sterk . Maar wat je vaak bij een nog jonge vereniging ziet is dat er nog geen echte eenheid in het team zit .

En dat was nu ook het geval in de eerste minuten was het moeilijk voor Gona om de bal goed rond te spelen, steeds  was er wel een Brandevoort speler die het spel ontregelde door er kort op te zitten maar iedere aanval die door Brandevoort werd opgezet kwam niet veel verder dan tot het middenveld of er werd een lange bal over de flanken gespeeld.

Na het  eerste kwartier werden de combinaties van Koningslust beter en kwam er meer vertrouwen in het spel . Het tempo ging omhoog en er volgde verschillende kansen voor

de Gona aanvallers , Bram Kessels geeft een hoge bal van rechts op de volledig vrij staande Koen ottenheijm die de bal in een keer op doel schiet deze gaat net over.
Even daarna is het Freek Kessels die  een prima steek bal op Rik Wijnands geeft maar de laatse man van Brandevoort weet Rik   tenkoste van een vrije trap te stoppen . De vrije trap van Freek Kessels  gaat dan net over .

Koningslust is nu duidelijk sterker en kansen blijven komen Nick Rongen gaat alleen op de keeper af maar deze weet de bal te keren.

Enkele minuten later geeft Freek Kessels een bal over links op Nick  Rongen die dit keer zichzelf met een mooie kapbal vrijzet  en de bal prima inschiet .

Met de 1-0 voorsprong wordt Koningslust nog sterker en voor Brandevoort is het te hopen dat  ze erger kunnen voorkomen. De aanvallen van Koningslust volgen in hoog tempo, alleen in de  afwerking schort het er nog aan . Vlak voor de rust  weet Bram Rongen op rechts Rik Wijnands te  bereiken  die geen moeite heeft met deze buitenkans en de bal zeker inschiet achter de Brandevoort keeper.

Met de 2 -0 gaan we rusten

Na de rust veranderd er weinig in het spel beeld steeds zien we een zeer aanvallend Koningslust alleen missen we net de scherpte om de vele kansen in doelpunten om te zetten .

Rob lemmen komt in het veld voor Rik Wijnands

Na 65 minuten voetbal  is er een spaarzame aanval van Brandevoort en ook in de verdedeging zien we een gebrek aan scherpte waardoor de bal op simpele wijze achter Dennis Jansen beland 2-1.

Een  doelpunt dat volledig tegen de verhouding in was, gaf het Brandevoort hoop ,niet dat het spel beeld veranderde, maar  mischien  kregen ze nog een kadootje.

Chris lemmen verlaat dan het veld en Roel Ghielen komt er in.

Konigslust blijft steeds  de aanval zoeken en het doel van  Brandevoort staat  onder druk, na zeker 5 doelrijpe kansen die er door gebrek aan scherpte niet ingaan komt er een solo van Bram Rongen  maar ook zijn schot gaat net over.

Chris Kurvers komt dan in het veld voor de geblesseerde Robert Delissen,

Met nog 10 minuten op de klok wordt de bal door de rechts buiten van Brandevoort voorgezet, deze voorzet  is echter te scherp en beland tegen de tweede paal en in het doel

Een gezien het spelbeeld onterechte 2-2

Koningslust heeft dan nog een kleine tien minuten om de winst toch nog in Koningslust te houden, maar wat we de hele tweede helft aan scherpte hebben gemist zien we nu ook niet

Het blijft bij 2-2 en voelen we ons ondanks het gelijke spel toch de verliezers.