Mannen zondag, 1, 6e klasse C

19 januari 2014 14:30

Scheidsrechter

Janssen, M.R.G.N.

Na een winterstop van nog geen maand is Koningslust de tweede helft van de competitie goed begonnen.
Met een 3-1 overwinning op HRC 27 een directe concurrent in  6e klasse C heeft Koningslust   zich weer op de tweede plaatst genesteld .
De wedstrijd begon een kwartier later daar de scheidsrechter niet kwam opdagen en de Knvb onverhoopt voor een vervanger moest zorgen.
Koningslust begint de wedstrijd fel, de voorhoede stoort goed en HRC 27 kan de bal maar moeilijk uitverdedigen en bijna weet Chris Lemmen hiervan te profiteren . Hij pikt een fout terug gespeelde bal  op  maar de keeper staat een doelpunt in de weg.
HRC 27 probeert  dan met de lange bal onder de druk uit te komen maar de defensie van Gona heeft hier niet veel moeite mee en  Dennis Janssen komt dan ook niet in de problemen.
Gona blijft goed opbouwen krijgt enkele kansjes maar echte grote kansen blijven nog uit, HRC27 komt niet verder dan een paar schoten uit de tweede lijn.
Dan in de 23st minuut kaatst Bram Rongen de bal op Anton Eggers die de bal over rechts op Koen ottenheijm speelt,deze  geeft een prima strakke voorzet die perfect wordt ingekopt door Nick Rongen.
 De 0-1 komt hard aan bij HCR27, dat de kluts na de treffer volledig kwijt is.
Gona weet de druk op het doel van de tegenstander nog wat meer op te voeren en het is wachten op de tweede treffer maar die komt niet.
HRC27 weet zich dan wat te herpakken en kan een paar aanvallen op zetten. Als bij een van die aanvallen de bal niet goed wordt uitverdedigd,  komt er weer een schot uit de tweede lijn waar Dennis Janssen dit keer geen antwoord op heeft  en de 1-1 is een feit , Gona is niet echt onder de indruk en met nog een schot van Coen Ottenheijm dat net over gaat gaan we de rust in .
Na de rust zien we Gona dat net als in begin van de eerste helft goed druk zet op de verdediging van HRC27 .Er volgen een aantal wissels Bram Kessels wordt vervangen door Rob Lemmen en Chris Lemmen maakt plaats voor Roel Ghielen.
De druk op het HRC doel blijft onverminderd hoog , in de 62st minuut geeft Bram Rongen een steekbal op Roel Ghielen die de keeper passeert  hij komt echter te ver naast het doel om te scoren, wel weet hij de bal terug te leggen op Bram Rongen die zijn schot gekeerd ziet door een verdediger op de doellijn, Een paar minuten later is het  dan wel raak al gaat het moeizaam ,de bal wordt een aantal keren in de zestien meter op doel geschoten maar of de keper of een verdediger kan de bal nog keren ,als de bal voor de voeten van Bram Rongen komt blijft hij rustig en legt de bal panklaar voor Roel Ghielen die de 2-1 scoort
Na deze treffer zien we dat de Gona voorhoede goed blijft jagen op de bal, de HRC verdediging heeft hier grote moeite mee en is het een kwestie van tijd voor de derde treffer van Gona.
Als Roel Ghielen de bal dan kan onderscheppen en combineert met Bram Rongen die op zijn beurt de vrij staande Nick Rongen weet te vinden hoeft deze de bal alleen nog in een leeg doel te schieten .
Met de 1-3 op het scorebord krijgt Afferden nog een paar kansen en met twee ballen op de paal komt Gona goed weg ,maar verder dan dat komt HRC27 niet.
Een mooie overwinning voor Gona  waarmee de aanwezige supporters met een goed gevoel  huiswaarts konden keren.