E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 402

23 november 2013 10:00

Scheidsrechter

R. Krekels

Vandaag kregen onze jongens de nummer twee en titelkandidaat RKMSV E2 op bezoek. Een geduchte tegenstander die in de voorgaande acht wedstrijden al meer dan 50 keer het doel had weten te vinden. Toch waren onze spelers vooraf vol vertrouwen na het goede spel van de afgelopen weken.
In de eerste minuten maakten de jongens uit Meijel duidelijk waarom zij titelaspiraties koesterden. Met goed verzorgd veldspel zochten zij het doel van Freek zonder daarbij meteen heel gevaarlijk te worden. Daarvoor stonden onze jongens, in de inmiddels vaste opstelling maar zonder de zieke Milan, te goed opgesteld. In de vijfde minuut wist Freek na weer een afgeslagen aanval Stan te bereiken die meteen bij zijn eerste kans het net wist te vinden: 1-0. De Peelbewoners wijzigden hun strijdplan niet en bleven onversaagd de aanval zoeken, maar liepen daarbij op tegen de uitstekende verdediging van Valentijn, Gijs en Jonas. In de negende minuut opnieuw een verre uittrap van Freek die bij Stan terecht kwam en de 2-0 was een feit. Na een kwartier spelen zagen de bezoekers hun aanvallen dan toch beloond en werd de 2-1 binnengeschoten. Leiders en toeschouwers vreesden dat deze treffer de opmaat was naar meer. Gelukkig voor hen dachten Mike Ummenthun en Stan daar anders over. UIt een soepel een-tweetje dat door Stan was opgezet en door Mike met een mooie steekpass vervolgd, scoorde Stan meteen de 3-1. Meijel bleef daarna aandringen en vijf minuten voor rust werd de aansluitingstreffer gescoord: 3-2. De Meijelnaren roken hun kans en gingen nog feller aanvallen en Freeks doel kwam onder vuur te liggen. Toch waren het de thuisspelende geel-zwarten die voor rust nog tot scoren wisten te komen uit de mooiste aanval van de wedstrijd. Na een fel duel bij de cornervlag wist Gijs de bal te veroveren en met een strakke pass bereikte hij Mike Ummenthun. Mike op zijn beurt zette Stan alleen voor de keeper en Stan was opnieuw trefzeker, deze keer met links: 4-2.
Na rust leek het Meijelse verzet gebroken. Beducht voor de snelle uitbraken van onze jongens werd gekozen voor meer zekerheid achterin, maar het aanvalsspel van de bezoekers werd er niet sterker op. Ondanks de verstevigde defensie wist Stan in de tweede minuut na rust toch de vijandelijke linie te doorbreken en zijn vijfde treffer van de dag aan te tekenen: 5-2. Halverwege de tweede helft wisten de Meijelnaren dan toch nog de 5-3 te scoren, maar de overwinning kwam niet meer echt in gevaar. In de 35e minuut besliste Stan de wedstrijd definitief. Met een schot vanaf de middenstip verschalkte hij de ver voor het doel staande keeper en tekende hij voor de 6-3. Een verdiende overwinning voor Mike, Mike, Stan, Freek, Valentijn, Jonas en Gijs. Volgende week op bezoek bij de koploper die dan speelt voor het kampioenschap. Met de instelling en strijdlust van de afgelopen weken hoeven onze jongens ook dan niet kansloos te zijn.