...
47'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 402

16 november 2013 11:00

Na de eerste overwinning vorige week gingen de spelers van onze E1 met herwonnen overtuiging op bezoek bij de E2 van RKSVN.
In de vaste opstelling werd afgetrapt. In de eerste minuten vreesde de fanatieke supportersschare uit Koningslust voor een afstraffing. De Neerse jongens trokken vanaf de aftrap ten aanval, creeerden een overwicht en wisten in de tweede minuut al te scoren. Maar binnen een minuut bleek de angst voor een afstraffing ongegrond. Een voortreffelijke counter van Stan en Mike werd door Mike van den Heuvel vakkundig afgerond.
Die eerste minuten waren een uitstekende voorbode voor wat de toeschouwers te zien kregen. Een op een neer golvend spel, kansen aan beide zijden en heel veel strijd en passie. In de verdediging blonken vandaag met name Valentijn en Jonas uit. Valentijn stortte zich vol overtuiging als een terrier in elk duel en Jonas gaf soeverein leiding aan de achterhoede, leek wel over vier longen te beschikken en gaf waar dat nodig was uitstekend rugdekking. Freek keepte een goede partij, en toen hij door een bloedneus geveld was, werd hij daarbij goed vervangen door Mike van den Heuvel. Halverwege de eerste helft kwamen de thuisspelende oranjehemden na een eigen doelpunt uit een corner gelukkig op voorsprong.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. Fanatiek strijden, vechtend om elke meter en bij vlagen prima aanvalsspel van beide zijden. De uitstekend fluitende scheidsrechter uit Neer moest alle zeilen bijzetten om het op en neer golvende spel in het oog te houden en faire tackles van overtredingen te onderscheiden. De gelijkmaker van opnieuw Mike van den Heuvel werd gevolgd door opnieuw een voorsprong van Neer. Stan bracht onze mannen daarna weer op gelijke hoogte, weer gevolgd door een voorsprong van de Neersen. Met nog maar vijf minuten te spelen bekroonde Stan een goede wedstrijd met zijn tweede treffer en de gelijkmaker op 4-4. Even durfden de spelers en fans te hopen op een of zelfs drie punten. Helaas wist de thuisploeg in de 47e minuut toch weer op voorsprong te komen. Tot in de laatste minuut gingen onze jongens ervoor maar helaas werden de laatste gevaarlijk uitbraken nog net door de Neerse verdedigers geneutraliseerd zodat de stand bleef staan op 5-4.
Met hartverwamend spel speelden onze jongens de kou van zichzelf en de fans af. Dat smaakt naar meer.