Nick Rongen (schot)

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

3 november 2013 14:30

Veenendaal, D. van

Met de koppositie in handen voor Koningslust is de wedstrijd tegen vierde geplaatste  RKPVV er een van de strijd om de titel.

RKPVV staat dan wel vierde maar heeft 2 wedstrijden minder gespeeld en met maar 4 punten achterstand kan dit een spannende pot voetbal worden.

Direct vanaf de aftrap is het duidelijk dat RKPVV de punten thuis wil houden er wordt fel gestreden om de bal en Koningslust kan het hoge tempo maar moeilijk bijbenen en lijd  hierdoor veel balverlies .

Steeds zijn er een of meerdere spelers van RKPVV eerder bij de bal waardoor het spel heel snel op en neer gaat.

Maar uitgesproken kansen voor RKPVV zijn er niet de verdediging van Koningslust weet het iedere keer goed op te lossen,

En ondanks de druk kan koningslust  enkele gevaarlijke aanvallen op het RKPVV doel tot stand brengen. Uit verschillende vrije trappen kan Freek Kessels  de bal op het hoofd van Peter Janssen leggen maar de bal gaat jammerlijk over .

De volgende vrije trap komt bij de tweede paal waar Bram rongen de bal net niet goed in kan schieten en de bal gaat naast het doel .

Aan de andere kant zien we ook een vrije trap voor RKPVV deze wordt goed geruimd door Robert Delissen. Hierna zien we Bram Rongen met een prima steekbal op Chris Lemmen maar deze weet de bal net niet te bereiken en wordt de aanval direct weer door RKPVV overgenomen en is er gevaar voor het doel van Dennis Janssen .

Uit weer een vrije trap weet RKPVV de bal gevaarlijk voor te krijgen de bal wordt gekeerd maar hij wordt weer ingeschoten  en de  lat brengt nog redding maar dan kan de terugspringende bal toch door de spits van RKPVV worden ingekopt en de 1-0 aantekenen.

5 minuten later volgt er weer een vrijtrap voor RKPVV  de bal gaat dwars door de muur en

de 2 -0 staat op het scorebord

Vlak voor rust weet Koningslust met een mooie combinatie Bram Rongen vrij voor doel te zetten maar deze kans is niet aan Bram besteed,  de bal komt nog wel voor

Chris lemmen zijn voeten maar ook hij weet geen gebruik  te maken van deze grote kans,

Freek Kessels  wordt in de rust gewisseld voor Rob Lemmen.

Na de rust gaat het harder waaien en wordt het kouder en ook het geboden  spel wordt er niet beter op. Aan beide kanten zijn er kansen die vooral ontstaan door balverlies van de tegenstander . In de zestigste minuut is Chris Lemmen heel dicht bij een tegentreffer hij gaat alleen op de keeper af ,en kan in het strafschot gebied alleen onreglementair door de verdediger worden afgestopt .  Iedereen ziet een penalty en ook de scheidsrechter fluit, tot ieders verbazing  geeft hij een scheidsrechters bal .

Roel Wijnands wordt dan gewisseld voor Tommy Janssen

5 minuten later is het dan wel raak,  met het beste moment van Koningslust in de tweede helft, weet Nick met een prima boogbal de keeper van RKPVV

te verschalken .

Er wordt dan nog eenmaal gewisseld Chris lemmen verlaat het veld voor Roel Gielen

Er volgen aan beide kanten nog kansen.  Bij RKPVV komt de spits ook vrij voor Dennis Janssen  maar die weet de bal prima te keren .dan moet Koningslust de laatste 10 minuten

met 10 man verder, Tommy Janssen moet geblesseerd het veld verlaten en er zijn al drie spelers gewisseld .

In de laatste minuut is er nog een grote kans voor Koningslust uit een corner wordt de bal net van de lijn gehaald en kan maar net door RKPVV worden weggewerkt. En  blijft de 1-2 op het score bord staan.