90'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

29 september 2013 14:30

Lammers, E.K.F.

Egchel en Koningslust hebben in een spannende derby vol strijd en passie de punten broederlijk gedeeld. Na 90 minuten stond er een 1-1 op het elektronische scorebord. Beide ploegen konden tevreden zijn met het gelijkspel. De oranjehemden waren voor rust de betere ploeg, na de thee hadden de geelzwarten een optisch overwicht. Op een prachtige zondagmiddag eind september floot de 24 jarige scheidsrechter Lammers uit Heusden. Zo’n 300 toeschouwers waren op dit Peel & Maas treffen afgekomen, dat ook nog eens gevolgd werd door radio en TV P&M. Beide teams traden nagenoeg compleet aan. Bij Egchel moest alleen Rick Crommentuijn verstek laten gaan, zijn plaats werd ingenomen door Jorrit Gommans. Koningslust had de Egchelnaar Robert Delissen in de gelederen, Jeffrey Daniels uit Koningslust begon bij Egchel op de bank. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub, Stefan Schroen loste een pegel van afstand. Nadat een gevaarlijk schot van Chris lemmen van Koningslust door keeper Rick Kurvers onschadelijk was gemaakt kwam Egchel in de 19e minuut op voorsprong. Aanvoerder Luc Crommentuijn zag zijn uithaal via de binnenkant van de rechterpaal over de doellijn belanden, 1-0. Keeper Dennis Janssen was kansloos. In het verdere verloop van de eerste helft deelden de oranjehemden veelal de lakens uit. Ze kregen diverse corners te nemen maar tot treffers kwam het niet. De geelzwarten moesten terug en kwamen er sporadisch uit. De grootste mogelijkheid voor Koningslust kwam op slag van rust, de toegekende vrije trap genomen door Freek Kessels werd door doelman Rick Kurvers gepareerd.  Na de thee kwam Koningslust feller opzetten en moest Egchel terug. Toch kreeg Egchel de betere mogelijkheden. Een kopbal van Leon Teeuwen uit een vrije trap van Luc Crommentuijn spatte op de paal uiteen en spits Leon Hillen joeg het leer na aangeven van Stefan Schroen hoog over het doel. Koningslust bleef gaan voor de gelijkmaker. Nadat een gevaarlijk schot maar net over de deklat was verdwenen kwamen de bezoekers in de 69e minuut op gelijke hoogte. Uit een voorzet vanaf de rechterkant van Bram Rongen was het Roel Wijnands die met een schot door de armen van de Egchel-doelman de 1-1 liet aantekenen. Beide ploegen gingen spelers wisselen, Egchel tweemaal en Koningslust driemaal. Beide ploegen gingen op jacht naar de winnende treffer. De strijd werd feller en scheidsrechter Lammers moest ervoor zorgen dat alles binnen de perken bleef. Rick Kurvers moest zijn kunnen tonen bij een gevaarlijk schot van Koningslust, hij tikte het leer net over doel. Aan de andere kant kregen een aantal Egchel-spelers de mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te brengen maar misten allen jammerlijk. Het spannende duel eindigde na 90 minuten in een terechte puntendeling, zodat de derde helft een aanvang kon nemen. Met dit fraaie weer was dat uiteraard geen probleem. Zondag gaat Egchel op bezoek bij het Helmondse S.V. Brandevoort terwijl Koningslust thuis de degens gaat kruisen met Holthees.