...

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

22 september 2013 14:30

Jansen, J.A.TH.M.

Op zondag 22 september 2013 treden de mannen in het geel-zwart aan tegen SVS uit Stevensbeek. Een redelijk onbekende tegenstander vooraf.

De wedstrijd begint, net als het mooie nazomerse weer, goed voor Koningslust. Binnen 6 minuten zijn er al een drietal kansen te noteren, waarbij het laatste tikje echter niet gegeven kan worden. Acties van Bram Rongen en Roel Ghielen zorgen voor gevaarlijke situaties voor het doel, maar de bal gaat er (nog) niet in. Na een kwartier volgen ook de eerste wapenfeiten van SVS, maar ook zij weten het net niet te laten bollen.

In de 25e minuut is raak voor Koningslust. Roel Ghielen zet de turbo erop, laat de verdediging van SVS zijn hielen zien, behoudt goed het overzicht en laat Chris Lemmen de 1-0 maken. Hierna volgen enkele grote kansen om de score te verdubbelen, maar opnieuw ontbreekt het aan scherpte. Wanneer er een uitbraak dreigt te volgen van SVS lost Bram Kessels dit op met een “professionele overtreding”, dit kost hem wel een gele kaart.

In de 44e minuut zorgt Bram Rongen voor de 2-0. Na een goede interceptie van Freek, laat Bram de keeper met een mooi bekeken schot kansloos. 2 minuten later is het weer raak. Dit keer behoudt Chris het overzicht na een goede actie en laat Roel Ghielen de 3-0 maken. Hierna wordt meteen gefloten voor de rust. Chris Lemmen maakt dan, moegestreden, plaats voor Nick Rongen.

Die geeft meteen zijn visitekaartje af want in de 47e minuut zet Nick het op een lopen en kan niet meer worden bijgebeend door zijn tegenstander. Ook de keeper weet hij te verschalken waarna het 4-0 wordt. Niet veel later een mooie lange bal van Bram Kessels, maar de lob van Nick beland op de paal. In de 55e minuut wordt Tommy Janssen vervangen door Joey Strijbos en in de 65e minuut komt Peter Janssen in het veld voor Rob Lemmen. Het spel wordt steeds rommeliger naarmate de wedstrijd vordert. Er zijn wat kansjes over en weer, maar Dennis Janssen weet met een stijlvolle zweefduik zijn doel schoon te houden. Bram Rongen faalt hierna jammerlijk oog in oog met de keeper en in de laatste seconde komt Peter Janssen een teenlengte te kort om een voorzet van Freek binnen te werken. Na het laatste fluitsignaal blijven de 3 punten in Koningslust, dat hiermee naar de 2e plaats van de ranglijst klimt. Volgende week de derby tegen Egchel, een mooi vooruitzicht!