93'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

15 september 2013 14:30

Meulenbroek, T.A.M.P.

Met de verloren en ijskoude wedstrijd tegen Brandevoort van het vorig seizoen nog vers in het geheugen  , waren we  gewaarschuwd   om op  het kunstgrasveld in Helmond niet weer een nederlaag te hoeven incasseren.

Het blijkt voor de echte verstokte gras voetballer best lastig te zijn om het zonder hobbelig veld te moeten stellen,

Koningslust komt echter goed uit de start blokken en krijgt al direct een kans om de scoren te openen Maar Bram Rongen weet de bal niet achter de doelman van Brandevoort te krijgen .

In de tiende minuut  krijgt Brandevoort een corner die net voorlangs gaat .Ook de ingooi die daarop volgt is ook zonder gevaar voor doelman  Dennis Janssen ,

In de 15de minuut valt dan het eerste slagtoffer van het kunstgras en moet Chris Kurvers met een geblesseerde enkel van het veld , Anton Eggers is zijn vervanger.

Enkele minuten daarna gaat Freek Kessels goed door op links zijn voorzet wordt echter jammerlijk gemist Roel Wijnands kan de afgeslagen bal dan inschieten maar deze wordt door de keeper gekeerd.

De corner die hieruit volgt wordt door robbert Delissen    goed  ingekopt  de keeper kan de bal niet onder controle krijgen en Roel Ghielen  staat op de goede plaats om de bal in te tikken

1-0.

Koningslust heeft het betere van het spel en kan verder uitlopen maar de keeper van Brandevoort weet de bal steeds te keren.

In de 35ste minuut valt het volgende slachtoffer van het veld ook Peter Janssen moet het veld verlaten met een enkel blessure hij wil wel door maar moet zich laten vervangen door Rob lemmen

Brandevoort krijgt dan een prima kans maar de spits schiet de  bal snoeihard op de paal

Er volgen een paar corners en vrije trappen van Brandevoort die wel gevaarlijk zijn maar zonder doelpunt eindiggen .

Koningslust houd de 1-0 voorsprong vast om met de rust het strijdplan voor de tweede helft uiteen te zetten .

Erg veel veranderd er in de tweede helft niet Brandevoort  krijgt kansen maar weet niet te scoren, Koningslust heeft ook kansen maar ook hier wordt het doel niet gevonden  .

In de 60ste minuut heeft een speler van Brandevoort commentaar op de scheids en krijgt geel daar het zijn tweede is moet hij het veld verlaten .

Koningslust krijgt het hierdoor iets makkelijker en zien we Freek Kessels met een schot  op doel ,even later is het Roel Wijnands die  de bal bij de eerste paal kan binnen tikken ,maar hij kiest ervoor om de bal breed te leggen op nick Rongen die  de bal mooi intikt.

Met de 2-0 zijn we nog lang niet veilig , Brandevoort zoekt vol de aanval en de verdediging van Koningslust moet soms aan de noodrem trekken . En zo krijgen de spelers van Brandevoort een vrije trap op 20 meter van het Koningsluster doel de bal wordt keihard op de lat geschoten en de terugspringende bal kan onhoudbaar voor Dennis worden ingetikt 2-1.

Roel Wijnands wordt dan gewisseld voor Chris Lemmen.

En er zijn  aan beide kanten nog kansen te noteren, als er dan nog een corner voor Brandevoort is vind de scheidsrechter T.A.M.P Meulenbroek het genoeg en fluit voor het eindsignaal.