48'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 402

21 september 2013 9:30

Robert Janssen

Om kwart voor negen vertrokken onze jongens vanaf het kerkplein naar Panningen voor een wedstrijd tegen de plaatselijke E3. In verband met wegwerkzaamheden en -afzettingen werden de spelers bij Fancom uit de auto gedropt en de resterende wandeling naar Sportpark Panningen-Noord werd ingezet als een eerste warming up.
Toen de spelers zich hadden omgekleed en een tweede warming up hadden gedaan, was het dan toch echt tijd voor de aftrap. Vanaf de aftrap trokken de Kepélsen op naar het doel van Freek. Goed combinerend hadden ze een overwicht, maar onze compact spelende jongens gaven niet veel kansen weg. Valentijn en Gijs lieten zien zich steeds beter thuis te voelen op hun backposities en de middenvelders Mike, Mike, Milan en Stan verdedigden goed mee. En in die situaties dat er toch nog een groen-witte speler doorbrak waren er nog twee sloten op de deur. Eerst Jonas die ausputzend weer een goede wedstrijd speelde en Freek die zijn doel bewaakte als zwarte panter Frans de Munck in zijn beste dagen. Toch wisten de groen-witten in de tiende minuut de score te openen. Na een afgeslagen counter wist Mike uit de daaropvolgende corner de stand snel weer gelijk te trekken. 1-1 Bleek ook de ruststand te zijn.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. Een aandringend Panningen en een stug verdedigend en counterend Koningslust. In de eerste minuten van de tweede helft waren de betere kansen zelfs voor onze jongens. Goed counterend kwam Stan een paar keer alleen voor de keeper. Helaas stond het vizier niet helemaal goed afgesteld en keepte de Kepélse keeper ook een dijk van een wedstrijd. In het tweede gedeelte van de tweede helft werden de aanvalsgolven onze spelers toch iets te machtig. Moe gestreden werden in de laatste 13 minuten nog vier tegentreffers geïncasseerd.
Ondanks de nederlaag toch weer een goede wedstrijd van onze jongens. Met dit spel en deze inzet komen de eerste punten elke week dichterbij.