...
46'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 402

14 september 2013 9:00

Na de grote nederlaag van vorige week moest er vandaag uit een ander vaatje getapt worden. In de trainingen van de afgelopen week lag dan ook het accent op passie en strijdlust. Verliezen kan altijd, maar dan wel op kwaliteit, niet op inzet.
De spelers hadden de boodschap begrepen en vlogen er vandaag volop in. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat de spelers van Reuver fysiek iets sterker waren en ook voetballend net iets beter. Maar onze jongens lieten zich de kaas niet van het brood eten. Elke keer wist een van de spelers er nog wel net een voet, been of ander lichaamsdeel tussen te krijgen om de aanvallen van de oranjehemden te ontregelen. En kwam er al eens een aanvaller wel doorheen, dan stond Freek steeds op de goede plek. In de vierder minuut opende Stan zelfs de score uit een snelle counter. Daarna volgde aanval na aanval, waaruit in de tiende minuut toch ook de gelijkmaker werd gescoord. Ook na de gelijkmaker bleef het spelbeeld ongewijzigd. Reuver in de aanval, onze jongens af en toe gevaarlijk in de counter.
Na de rust hetzelfde spelbeeld en goals lieten lang op zich wachten. Reuver drong  meer en meer aan. Onze jongens bleven echter geconcentreerd verdedigen en kregen daarbij tot twee keer toe hulp van het in aluminium uitgevoerde houtwerk. En dan was er nog altijd Freek die een geweldige wedstrijd keepte. De spelers en leiders uit Reuver werden er bijna wanhopig van. Wanhoop die nog werd vergroot toen Stan in de 43e minuut zijn tweede treffer wist te scoren. Reden voor de Reuvernaren om nog een keer op te schakelen. In de 45e minuut wisten zij dan toch nog een keer het net te vinden. Bijna vanaf de aftrap zochten onze jongens toen naar een hernieuwde voorsprong. Met zijn allen naar voren, maar toen die aanval werd afgeslagen, stond Freek alleen tegenover drie tegenstanders. Die overmacht was ook onze 'man of the match' te veel: 3-2 voor Reuver. Daarmee stond ook de eindstand op het scorebord.
Helaas net geen puntje, maar geweldig gespeeld.