95'

Mannen zondag, 1, 6e klasse C

8 september 2013 14:30

Verheijen, J.J.H.M.

Koningslust begon het nieuwe seizoen thuis tegen HRC ’27 uit Afferden. In de eerste helft viel er het eerste half uur weinig te beleven. HRC had het meeste balbezit en was feller dan de geel zwarten. Verder dan een schot van HRC en een schot van Nick Rongen kwamen beide teams niet. Inmiddels is het de 31ste minuut en is het Nick die over links de 16 meter binnen rent. Hij word onreglementair neergelegd en scheidsrechter Verheijen uit Panningen legt de bal op de stip. 1-0 Koen Ottenheijm die met dit buitenkansje wel raad weet. In de 39ste minuut ontstaat uit geklungel in de defensie van koningslust een grote kans voort HRC. Een schot op doel word eerst door Dennis gered. In de rebound is het echter Patrick van Santen die er als de kippen bij is en de 1-1 aantekent.

In de tweede helft starten beide teams zeer fel. Roel Wijnands blijft geblesseerd achter in de kleedkamer en ziet Chris Kurvers zijn plek innemen. Het spel golft in een hoog tempo op en neer waarbij Koningslust het betere van het spel heeft. Een solo van Bram Rongen word over geschoten en een voorzet van Peter Janssen beland op het dak van het doel. Chris Lemmen maakt dan plaats voor Roel Ghielen. HRC ziet in een tegenstoot de bal net over gaan. Dan zijn er kansen over en weer. Koningslust komt 2x vrij voor de keeper maar weet deze niet te verschalken. Ook HRC ziet 2 goede mogelijkheden niet beloond worden met een doelpunt. De vele kansen worden niet benut en het lijkt op en gelijk spel af te stevenen. Dan is het de 93ste minuut en word er 30 meter voor het doel niet ingegrepen door de defensie van Koningslust. Patrick van Santen ziet zijn kans schoon en tekent voor zijn tweede treffer 1-2.

De druiven zijn dan heel zuur voor Koningslust en het lijkt de deksel op de neus te krijgen. Echter vanuit de aftrap is het Nick Rongen die de 16 meter wederom binnen dribbelt en weer word gevloerd. Wederom een strafschop die door Koen word benut 2-2. Dan is het scheidsrechter Verheijen die fluit voor het einde van de wedstrijd en zijn de punten verdeeld.