...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 406

2 maart 2013 10:00

J.Wijnands

Op deze koude zaterdag morgen stond de eerste competitie wedstrijd tegen Roggel E2 op het programma.  Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een leuke wedstrijd, waarin alle spelers van onze E1 goed hun best deden.  Na enkele minuten was Stijn aan de aandacht van zijn directe tegenstander ontglipt en werd prompt aangespeeld. Waarna hij in een rechte lijn op de goalie van Roggel afging, het schot was te machtig voor de keeper, waarna we dus de 1-0 konden noteren. De fysiek sterkere Roggelse ploeg was licht aangeslagen door deze vroege achterstand.  Roggel herpakte zich weer en kon 5 minuten later toch weer op gelijke hoogte komen.  Het spel golfde op en neer, maar Roggel kreeg toch de beste kansen.  Halverwege de eerste helft loste een Roggelse speler een schot op goal die eerste instantie nog werd tegengehouden door Freek, echter viel de bal toen voor een Roggelse voet die dus met een intikker de 1-2 liet noteren. Net voor de rust kreeg Roggel de zoveelste corner en via een Koningsluster been werd de ruststand van 1-3 bereikt. Na de ranja kwamen we zeer goed uit de startblokken en binnen 1 minuut werd door een mooie solo van Clim de 2-3 gescoord.  Roggel bleef iets sterker maar kon dit voor alsnog niet uitdrukken in de score. Halverwege de 2e helft kon Roggel het verschil toch weer op 2 doelpunten brengen 2-4.  Enkele minuten voor het einde werd door een mooie combinatie tussen Luka en Clim de 3-4 gescoord.  We proberen toch nog de gelijkmaker te forceren, echter was ons dat niet gegund en Roggel gooide de wedstrijd op slot door in de laatste minuut de voor hun bevrijdende 3-5 te scoren. Op zich hebben we vandaag verloren, maar we moeten eerlijk zijn dat Roggel zeker fysiek net iets sterker was, aan de inzet heeft het vandaag niet gelegen. Alle 7 spelers van onze E1 hebben vandaag gevochten voor wat ze waard waren, dit was echter net niet voldoende om een gelijk spel te bedwingen. Als we volgende week weer deze inzet tonen, kunnen de eerste punten niet lang uit blijven !