48'
Dylano Bisschops (scrimmage)

E-Pupillen (najaar), E1, 2e klasse 403

10 november 2012 11:00

We schrijven 10 november 2012, volgens de KNVB kalender stond vandaag de wedstrijd tegen Echel E2 op het programma. Echel was op dat moment  de rode lantaarn drager in deze najaarsreeks.  Met deze wetenschap werd de wedstrijd begonnen met eenzelfde opstelling als de vorige goed verlopen wedstrijd. We begonnen sterk aan de wedstrijd, en na enkele minuten kregen we een vrije trap mee, op ongeveer 17 meter van doel van Echel. Clim nam de taak op zich, om deze te nemen, en met een mooi schot verdween de bal via de keeper in de kruising 0-1. 3 minuten later kon Dylano met de bal alleen richting de Echelse keeper gaan, maar het laatste tikje tegen de bal ontbrak, waardoor de stand onveranderd bleef. In de 11 minuut kon Echel de 1-1 scoren, en 7 minuten later de 2-1 en 1 minuut later zelfs de 3-1. Dit was totaal tegen de verhoudingen in, omdat wij al talrijke kansen gehad en slechts een keer gescoord hadden en Echel 4 keer gevaarlijk was geweest en 3 keer gescoord had. Blijkbaar was vrouwe Fortuna ons vandaag niet gunstig gestemd. Net voor de Ranja konden we door een mooie combinatie toch de 3-2 scoren. In de rust werden de verschillende taken nogmaals uitgelegd en werd ook duidelijk gemaakt dat als we zo blijven doorspelen er een gelijkspel nog minimaal in zat. Gezien de mogelijkheden hadden we wel met 3-6  moeten voorstaan !. Na de ranja begonnen we zeer goed en binnen no time was de achterstand omgedraaid  in een 3-4 voorsprong.  Echel probeerde nog iets terug te doen, en dat lukte,  want 5 minuten later was echel weer op voorsprong gekomen 5-4. In de laatste fase van de wedstrijd konden we toch eindelijk het krachtsverschil uitdrukken in doelpunten, zodat de einduitslag dan ook 5-7 werd.  In deze wedstrijd werd weer goed gevoetbald, en wederom met diverse mooie combinaties, echter waren we in de afronding niet echt doeltreffend genoeg geweest. De keeper van Echel was in deze wedstrijd meermaals de plaaggeest die in doelpunt voorkwam. Freek had op het eind van de wedstrijd ook nog enkele mooie reddingen voor de toeschouwers in petto. Kortom een spannende en leuke wedstrijd die terecht was gewonnen door Koningslust E1. Volgende week krijgen we een tegenstander van een ander kaliber, we moeten namelijk op bezoek bij de koploper Grashoek E1.