Dennis van de Heuvel (schot)

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse E

20 september 2009

Koningslust verliest binnen en buiten de lijnen van SPV!

Zwaar buikpijn moeten de eerste elftalspelers van GONA gekregen hebben van de “aanmoedigingen” van hun GONA-supporters. Aanmoedigingen die vooral gericht zijn tegen de onpartijdigen, “ook mensen”, en tegen de tegenstanders, “ook mensen”. Aanmoedigingen die er zeker niet toe leiden dat het spel van de geel-zwarten er beter van gaat worden. Het enige waar het toe leidt is dat de jonge spelers minder in hun spel komen te zitten en dat het coachen binnen het geel-zwart elftal wordt overstemd door “aanmoedigingen” buiten de lijnen. Aanmoedigingen die er toe leiden dat enkele “GONA-mannen” achter de veldafrastering en zelfs achter de complexomheining mogen plaatsnemen. Dat deze aanmoedigingen niet aan de spelers voorbij gaan is duidelijk. “Hoad de kop” is een van de meerdere boodschappen van binnen de lijnen aan die van “buiten de lijnen”. Geel-zwart binnen de lijnen corrigeert Geel-zwart buiten de lijnen. Of dat leidt tot meer respect in de komende wedstrijden zal afgewacht moeten worden.

Dan het voetbal.

In de 10e minuut schiet John van de Weijer een diagonale voorzet binnen. In de 29e minuut verdubbelt hij de voorsprong van SPV met zijn tweede treffer. De thee brengt enkel bij SPV een zoete smaak te weeg. Christian Joosten vertaalt deze zoete smaak door in de 51e minuut de 3 – 0 binnen te schieten. In de 56e minuut, Christian Joosten verdubbelt “zijn” score, wordt het 4 – 0. Nadat in 83e minuut Dennis van den Heuvel de 5 – 0 binnen geschoten heeft maakt John van de Weijer in de 90e minuut het halve dozijn vol. 6 – 0, een gigantische oorwassing voor geelzwart GONA. Dat had anders kunnen zijn als de kansen in de 2e, 13e en de 39e minuut “zilver” hadden gekregen. Luuk Mennen, prima gekeept, en een engeltje op de lat op het moment dat hij “geklopt” wordt, is de sta-in-de-weg voor GONA. Hij wordt prima gecoached binnen de lijnen en aangemoedigd buiten de lijnen. Daar wordt je dan als speler en elftal beter van. Daar kan in Koningslust over nagedacht worden.