J Verhees

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse E

27 september 2009

Dhr van den Heuvel

Een zonovergoten dag;Scheidsrechter Van den Heuvel uit Liesel; twee gemotiveerde ploegen En pupil van de week Ashley Wijnands, zijn de ingrediënten voor een prachtige voetbal- zondag.

Met de afwezigheid van vaste verslaggever Jan Janssen en grensrechter Will Verhaegh” beiden genieten van een heerlijke vakantie” en enkele geblesseerde veldspelers ligt de grootste rol deze zondag weggelegd voor de vervangers.

In een gelijk opgaande eerste helft is de eerste mogelijkheid weggelegd voor SSE met in de 2e minuut een schot op doel. Verder de 3e minuut een doelpoging van Koningslust. Iets later in de 8e minuut word Peter Janssen onderuit gehaald, hij zal later in de wedstrijd vervangen worden door de jeugdige Bram Kessels. 2 minuten later een doel poging van Bram Rongen, zijn schot mist helaas het doel. Wij schrijven de 17e minuut als T Schoolmeesters de eerste treffer voor SSE op het scorebord laat zetten. 0-1. Koningslust gaat gelijk bij de aftrap richting doel van SSE waar een schot van Peter Janssen met tussentijds een overstapje de bal  in de voeten van Bram Rongen beland die de bal gelijk inschiet. 1-1. In de 27e minuut volgt er een gevaarlijke uithaal van Bart Smets die gekeerd kan worden door de doelman van Someren-Eind. Verder in de eerste helft nog een vermeende handsbal die niet gezien wordt  door de verder goed leidende scheidsrechter, en na een gele kaart wegens commentaar op de leiding voor no: 3, J Verhees van SSE  gaan beiden ploegen de nodige inspiratie op doen bij de thee.

Peter Janssen vervangen door Bram Kessels, en even later wordt ook Roel Wijnands vervangen door Rob Lemmen. Nick Rongen wil de tweede helft het tempo verhogen, maar doet dit herhaaldelijk te fel waardoor hij geel ontvangt. De 60e minuut laat de 1-2 aantekenen als Roland Klaessen de bal langs doelman Dennis Janssen schiet. Koningslust probeert meer druk te zetten om zo de achterstand weer ongedaan te maken, maar kan helaas geen vuist maken. De 69e minuut dient zich aan, als na gerommel en niet goed uitverdedigen de bal voor de voeten beland van Marijn Sleegers, deze weet de bal voorbij de keeper te werken. 1-3. Jammer genoeg wil het voor de gehavende ploeg van Roeland van Oudenhoven vanmiddag niet lukken. Hij spoort zijn mannen nogmaals aan en brengt nog eenmaal een wissel in, door de moegestreden Bart Smets te vervangen door Jules Berkers. Tevens valt nog eenmaal het geel, deze is voor Richard Bos na een felle teckel op aanvoerder  M Thijs. Het laatste wapen feit is voor de aanvoerder van SSE, M Thijs die in de 84e minuut de bal de touwen laat beroeren. Eind uitslag 1-4, waarmee de supporters van Sommeren-Eind tevreden richting Brabant vertrekken.

Voor de supporters van Koningslust is het uitkijken naar de volgende week waar de streekderby tegen het naburige Egchel op het programma staat. Met iets meer geluk en zelfvertrouwen moet het lukken om deze 2e streekderby tot een goed einde te brengen. Jongens, wij supporters van Koningslust staan ook volgende week weer hopelijk in  grote getale achter jullie. Succes!!!