4 oktober 2009 14:00

Scheidsrechter

Dhr Jans

Geen doelpunten in matige derby.

Koningslust en Egchel kwamen op sportpark de Lust voor een kleine 200 toeschouwers niet tot scoren en zodoende eindigde deze overigens matige derby zoals hij begonnen was, 0-0. Met dit resultaat zullen de geel-zwarten van trainer Roeland van Oudenhoven het meest tevreden zijn geweest. De oranje-witten van oefenmeester John Paulissen zien het gelijkspel als 2 punten verlies. Egchel had voor de rust het duel al kunnen beslissen maar enkele grote kansen werden niet omgezet in doelpunten. Na de thee waren er nog wat mogelijkheden voor de bezoekers maar ook vandaag kwam weer het euvel boven drijven, geen afmakers. Hetzelfde probleem ondervindt overigens ook Koningslust, geen doelpuntenmakers. Scheidsrechter op deze winderige herfstmiddag was de heer Jans uit Erp. Hij floot af en toe warrig zonder een van de elftallen te benadelen. Hij trok in een uiterst sportieve wedstrijd toch 4 gele kaarten, keurig verdeeld over beide teams. Gedurende de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. Leon Teeuwen schoot in kansrijke positie tegen keeper Dennis Janssen op en een poos later bracht dezelfde Leon de bal voor de goal maar Roel Wuisman kon bijna op de doellijn staande niet afronden. Koningslust kreeg voor de thee weinig kansen, alleen op slag van rust verdween een klutsbal maar net tot corner, tot opluchting van keeper Bjorn Galema.

In de tweede helft waren de betere mogelijkheden weer voor Egchel, maar ook nu werden enkele dotten van kansen niet benut. Bert Hendriks schoot een vrije trap op de lat. Koningslust trachtte met uitvallen voor gevaar te zorgen maar kwam ook niet verder dan goede bedoelingen. Het speelbeeld bleef gekenmerkt door veel strijd, daar ontbrak het zeker niet aan. Goed voetbal was een ander verhaal. Een aantal wissels aan beide zijden brachten ook niet de gewenste openingstreffer op het scorebord. Na ruim 90 minuten incl. blessuretijd was de bekende brilstand een feit.

Koningslust kon er mee leven, Egchel beschouwde het als puntverlies.

Komende zondag gaan de geel-zwarten op bezoek bij Eindse Boys in Nederweert-Eind, de oranje-witten ontvangen thuis het Venlosche VCH. Hopelijk komen beide ploegen dan wel tot scoren.