Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse E

6 september 2009 14:00

Dhr. Philipsen

Koningslust neemt drie derbypunten mee uit Grashoek.

De 5e Klasse E kent dit seizoen een twaalftal derby’s binnen de gemeente Helden en de nieuwe gemeente Peel en Maas. BEVO, Egchel, Grashoek en Koningslust treffen elkaar dit seizoen met regelmaat. Het eerste treffen van dit twaaltal valt ten deel aan Grashoek en Koningslust, die vanmiddag op Sportpark de Peelrand de voetbaldegens met elkaar gaan kruisen. Een wedstrijd waar vooraf al veel over gezegd en geschreven is. Een wedstrijd waar de spanning vanaf minuut één duidelijk te merken is geweest. Spanning die ook nog benadrukt wordt door de havikgeluiden die de druivenoogst langs de Peelrand moeten beschermen. Een wedstrijd waarin Koningslust, zeker in de eerste helft, bij momenten Grashoek de wil op legt. Na de openingstreffer is Grashoek de kluts kwijt en weet doelman Jim Craenen Grashoek in de race te houden. De tweede helft kent een nerveuze start en wordt zenuwslopend, altijd spannend met een 0 – 1 stand, naarmate de klok wegtikt richting 90. De kansen zijn er voor Koningslust en ook voor Grashoek dat in de slotminuut het vizier op de paal heeft afgesteld. Bij het verlaten van “de Peelland” laat een Grashoek-supporter zich ontvallen dat de drie punten terecht naar Koningslust gaan. Vergezellende Grashoek-supporters knikken beamend. Ook de neutrale toeschouwer zal zich hierbij aan kunnen sluiten.

De wedstrijd

Scheidsrecher Philipsen uit Lomm is naar Grashoek afgereisd om zich bij het fluitsignaal te laten bijstaan door de pupillen van de week, de gebroeders Jan en Willem Verbruggen, die gezamenlijk doelman Dennis Janssen van Koningslust laten vissen. Daarna is het de beurt aan de grote mannen. De eerste dreiging komt van Nick Rongen die Job van Hoof op zijn weg vindt. Na vijf minuten ziet Bart van Mullekom zijn vrij trap gevangen worden door Dennis Janssen. Koningslust is de aandringende ploeg en Jim Craenen ziet een schot buiten zijn bereik langs gaan. Koningslust zoekt het voorwaarts en Anton Eggers, vroeg storend, laat Nick Rongen op doelman Jim Craenen afstomen. Jim redt, de meegelopen Chris Lemmen schiet nogmaals in een ziet daarna het scorebord veranderen in 0 – 1. Amper 60 seconden later behoedt Jim Craenen Grashoek voor de genadeklap. Een pegel van Rik Wijnands teistert zijn vuisten. Een vroeg storend Koningslust “plaagt” Grashoek. Ruud Boots onderbreekt de zekere voorzet van Chris Lemmen, ten koste van een corner. De wedstrijd wordt pittiger en zal dat blijven tot de laatste minuut van de blessuretijd. Grashoek probeert de “vuurlinie” te verleggen. Een vrije trap van Job van Hoof, die even later geblesseerd het veld moet ruimen voor Mark van Berlo, bereikt Hassan Fannach niet. In de 26e minuut, weer na een snelle onderbreking van het spel van Grashoek zet Jesper Janssen, rand zestien voor. Het hoofd van Chris Lemmen schampt de bal. Hassan Fannach, namens Grashoek schiet, de bal via een Koningslust been langs. Daarna kopt Rik Wijnands, uit een vrije schop van Koen Ottenheijm over. In de 34e minuut grabbelt Jim Craenen, gelukkigerwijze, de bal weg voor de voeten van Peter Janssen. Een zo blijft het spannend, ook na de harde bal van Rik Wijnands die wederom Jim Craenen op zijn weg vindt. Mark van Berlo, zijn eerste actie van de wedstrijd, laat zien dat Grashoek zich niet zomaar gewonnen geeft. Zijn voorzet wordt tot hoekschop omgebogen. Grashoek en Koningslust snakken naar de rustgevende thee. Na vier minuten blessuretijd geeft Scheidsrechter Philipsen beide teams een kwartier tijd tot nadenken.

Grashoek zal uit een spreekwoordelijk ander vaatje moeten tappen. Koningslust kan niet achteruit leunen. De eerste aanval is er een voor Grashoek. Benny van Berlo kopt een voorzet van Rens Megens langs. Jesper Jansen mikt het eerste schot van Koningslust voorlangs. Ruud Boots, deze middag de handen vol aan Nick Rongen, moet een corner toestaan. Corners, vangballen voor doelman Jim Craenen, zijn deze middag niet aan Koningslust besteed. Halverwege de tweede helft kruist Rik Wijnands het veld en schiet over.

In en ook om het veld is er veel gemor. Laten we het maar weer bij het voetballen houden. De zenuwen, met deze stand, zijn meer en duidelijk voelbaar. Er worden wederzijds enkele pittige vriendschappen gesloten. 75e minuut. In een kluwen van spelers komt de bal op de Koningslust-paal. Koningslust is het spel kwijt en Grashoek lijkt het niet te kunnen vinden. Edwin Pijneburg kan het tij na de wisel met Stef Timmermans ook niet keren. Ook Peter-Paul Timmermans kan na zijn wissel met Bennie van Berlo Koningslust geen pijn doen. Met nog tien minuten op de klok is er een langdurige blessurebehandeling voor doelman Dennis Janssen noodzakelijk. De zoveelste blessurebehandeling. De Grashoek- verzorger Gerard Zegers en de Koningslust verzorger Jos van de Munckhof hebben vandaag overuren gedraaid. Tim Janssen versterkt na de wissel met Chris Lemmen de verdediging van Koningslust. Dennis Janssen moet aan de bak na een vrij schop van Danny Gommans. In de 90e minuut laat Dennis met een ultime redding de nul voor Grashoek, na het schot van Edwin Pijnenburg, op het scorebord staan. Koningslust wordt terug gedrongen en Grashoek claimt ver in blessuretijd nog een “elfmeter”. Jules Berkers, wissel met Jesper Jansen, maakt zijn eerste competitieopwachting in het eerste van Koningslust. In de achtste minuut van de blessuretijd, overigens terecht toegekende extra tijd, “teistert” Edwin Pijnenburg nog de Koningslust-paal. Het laatste fluitsignaal van scheidsrecher Philipsen brengt het zenuwgehalte terug tot nul.

Zoals enkele Grashoekers al aangegeven hebben is dat, zeker na de prima eerste helft, Koningslust het meeste aanspraak heeft kunnen maken op de drie punten. Grashoek en trainer Casper Tielen hebben stof tot nadenken en zullen zondag in Nederweert-Eind voor de eerste punten gaan.

Koningslust en Trainer Roeland van Oudenhoven krijgen Griendtsveen op bezoek en willen de eerste punten op hun “Sportpark de Lust” houden. Geel-Zwart en Geel-Zwart, Succes en Succes!