De Koningstraat 26
5984NJ
KONINGSLUST
tel. 077-4652085

De wedstrijd begon na een minuut stilte ter nagedachtenis aan erelid van V.V. Koningslust Thei Verhaegh. Thei was sinds de oprichting van de vereniging in 1945 lid en vervulde binnen de vereniging diverse functies.

Het waren de spelers van Kessel die na de minuut stilte het beste uit de startblokken kwamen. In de tweede minuut kwam Willem Kruijk goed door, maar zijn schot ging voorlangs. Een paar minuten waren het opnieuw de gasten die gevaarlijk waren. Nu was het Bram Geraedts die vanaf de rand van het strafschopgebied een schot loste dat maar net over ging.

In het kwartier dat volgde speelde het spel zich vooral op het middenveld af zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. In de 22e minuut veranderde dat. Een snelle aanval van Kessel over de linkerflank werd door Willem Kruijk doeltreffend afgerond: 0-1. En twee minuten was het opnieuw raak. Na slecht uitverdedigen door Koningslust kwam de bal voor de voeten van Rick Peeters die niet aarzelde en de 0-2 aantekende.

Ook in het vervolg van de tweede helft behield Kessel het beste van het spel. Zo kwam Bert Lenders oog in oog te staan met keeper Mick Berkers, maar de Koningsluster sluitpost wist de Kesselnaar goed naar de zijkant te drijven waardoor het gevaar geweken was.
Tekenend voor de krachtsverhoudingen in de eerste helft was het dat de Kesselgoalie Bart Jacobs pas in de 35e minuut voor het eerst echt handelend hoefde op te treden na een schot van Roel Ghielen.

In de tweede helft zagen de toeschouwers op een winderig sportpark De Lust een feller en beter Koningslust. Meer initiatief, meer duelkracht. Toch was het ook nu Kessel dat als eerste gevaarlijk werd in de 55e minuut. Opnieuw was het Willem Kruijk die gevaar stichtte, maar Mick Berkers wist het gevaar te keren.

Daarna nam Koningslust het heft echt in handen. In de 63e minuut kwam Bram Rongen gevaarlijk door over rechts. Ten koste van een gele kaart wist de Kesselse verdediging hem af te stoppen aan de rand van de 16-meter. De verdiende vrije trap verdween in de muur. In het kwartier dat volgde waren eerst Jurjen Verbong en Roel Ghielen gevaarlijk. Kessel-keeper Bart Jacobs had vervolgens de grootste moeite om een afstandsschot van Wouter Coolen te pareren. Ook bij een afstandsschot van Bram Rongen in de 85e minuut was hij alert.

Zo eindigde de wedstrijd tussen Koningslust en Kessel in een 0-2 overwinning voor de gasten die daarmee hun positie aan de leiding van de vierde klasse E handhaafden.