13 februari 2011 14:30

Klooster, J.

Wedstrijdverslag Koningslust – DEV Arcen 13 februari 2011.

Koningslust blijft in de gevarenzone.

GONA heeft vanmiddag tegen DEV-Arcen het voetbaltij nog niet kunnen keren. De overwinning van DEV-Arcen is in de ogen van de neutrale toeschouwer niet onverdiend te noemen. Het getoonde voetbal van GONA  daarentegen geeft de zwart-gele sjaals wel hoop voor de komende voetbalontmoetingen. GONA toont vanaf minuut één inzet. Dat dat vanmiddag nog niet geleid heeft tot bijtelling van punten aan het saldo ligt aan het feit dat DEV-Arcen de meer druk naar voren in de 80e minuut ombuigt naar 2 – 1. De beste man van het veld is vanmiddag zonder meer scheidsrechter Klooster uit  Budel. Met zijn goede oog in het spel heeft hij weinig de fluit weinig hoeven te hanteren. Deze week geen pupil van de week bij de toss van scheidsrechter Klooster. Wel de aanvoerders van beide teams. Rik Wijnands namens GONA en “pas gevaderde” Ralf Reutelingsperger namens DEV-Arcen. Na enkele gevaarlijke aanvallen van DEV-Arcen is het Rik Wijnands die in de 8e minuut net naast schiet. In de 13e minuut wordt Rik Wijnands binnen de zestien gehaakt. De onvermijdelijke penalty wordt door Peter Janssen, tot 1 – 0, binnengeschoten. DEV-Arcen zoekt het daarna voorwaarts  en Dennis Janssen keept de bal weg ten koste van een corner. In de 21e minuut een aanval van DEV-Arcen over links. De voorzet op maat vindt Mats Renkens en die  stuurt het scorebord  met een fraai schot naar 1 – 1. Beide teams zoeken het voorwaarts. DEV-Arcen wil omhoog kijken en GONA wil verder weg van de onderste plaats. Op een half uur kan Rik Wijnands niet genoeg richting geven aan een schot en ziet de bal naast gaan. Drie minuten later moet hij aan de andere kant de bal voor de doellijn blokken. Het theewater heeft inmiddels gekookt en na het rustmomentje verschijnen tweemaal elf, toevallig toepasselijk in deze vasteloavendtijd, weer op de goed bespeelbare grasmat. Beide teams willen de drie punten en de stand maakt het langs en binnen de lijnen dan ook spannend. Joel Daniels speelt nu op de plaats van Koen Ottenheijm. Even  later krijgt Koen in de dug-out gezelschap van Roel Wijnands die zijn plaats verruilt met Tommy Janssen. DEV-Arcen dringt meer aan en Dennis Janssen moet aan de bak om de 1 – 1 vast te houden. Echte doelrijpe kansen aan GONAzijde zien we niet echt ontstaan. De drang naar voren is er wel. Verdedigend hebben Anton Eggers en Roel Verberk de handen vol aan de snelle vleugelspelers uit het Maasdorp. Tien minuten voor tijd een verdedigende actie van DEV-Arcen die meteen gevolgd wordt door een scherpe steekpass over rechts. De voorzet komt, rond de stip, op het hoofd van Sam Derkx die eveneens fraai binnenkopt. Het scorebord springt naar 1 – 2. Enkel minuten later moet Dennis Janssen zijn kunnen tonen en wordt de minimale achterstand vastgehouden. De laatste gevaarlijke aanval is voor GONA. Daarna wordt de warme douche gezocht. Het getoonde voetbal van GONAzijde moet in de komende wedstrijden resultaat op gaan leveren. De inzet is er en dan volgen de punten. Dat zetten we op een tegeltje en zondag, na de wedstrijd tegen United, houden we het nagesprek in de Brookhazekoeth bij de receptie van Prins Udo 1e en adjudant Ralf.