Scheidsrechter

Philipsen, P.J.M.

Wedstrijdverslag Resia-Koningslust, 6 februari 2011.

Koningslust nadert rode lantaarnplaats!

En dat kan het zich volledig zelf verwijten. In de zespuntenwedstrijd tegen Resia uit Wellerlooi zou men een team verwachten dat als “één” richting doel van de tegenstander op zou stomen. De neutrale toeschouwer en ook de geelzwarte sjaals zien echter een GONA dat tegen alles voetbalt behalve tegen de tegenstander. Resia is dan ook de lachende en voegt, verdiend, drie punten toe aan hun karige saldo. Voor Resia een opsteker. Voor GONA een diepe nadenker om in de komende wedstrijden het tij toch te keren om zodoende het degradatiespook niet te ontmoeten. Vanmiddag zijn voor GONA de kalklijnen de enige herkenbare lijnen binnen het voetbalveld. Meteen na de aftrap wordt de wil om te winnen al gemist. Resia krijgt drie mogelijkheden alvorens GONA hier in 20e minuut een voetballende actie tegenover kan stellen. Rik Wijnands dwingt keeper Martijn Houwen dan om zijn inzet om te buigen tot een corner. Nick Fransman zet in de 23e minuut het scorebord op 1-0 door een vrije schop rechtstreeks tegen het net te schieten. GONA lijkt wakkerder hoewel dit van korte duur is. In de 33e minuut komt de gelijkmaker in de boeken. Ram Rongen jaagt zijn tegenstander op en verovert het ronde leder. Doelman Marijn Houwen wordt omspeelt en GONA komt uit het niets op 1-1. Daarmee zijn de woorden op voor de eerste helft. De thee moet een bijsmaak gehad hebben want de tweede helft is amper drie minuten aan de gang of Mark Fransman schiet de 2-1 binnen. GONA weigert het tempo op te schroeven en daardoor kan Resia gemakkelijk verdedigen. Een vrije trap van Peter Janssen wordt in de nastoot van Danny Wijnands een klusje voor doelman Martijn Houwen. GONA mist de lijn in het voetbal. Na een schot langs van Danny Wijnands stoomt Nick Rongen in de 64e minuut het strafschopgebied van Resia binnen. De verdedigende actie daarop van Resia wordt door de goed leidende scheidsrechter Philipsen uit Lomm “gewaardeerd” met een pingel die Peter Janssen omdoopt tot 2-2. De vreugde wordt 2 minuten later weer ondergedompeld in het treurvat als Ruud Jacobs een vrije schop met het hoofd ombuigt naar de derde maal voorsprong voor Resia. De wissels ten spijt, Joel Daniels voor Koen Ottenheijm, Rob Lemmen voor Roel Wijnands en Bart Smets voor Richard Bos, GONA is niet in staat het tij te keren. Ook de woorden voor de tweede helft zijn daarmee op. Teleurgesteld verlaat totaal geelzwart het kerkdorp aan mooder Maas. Volgende week de thuiswedstrijd tegen RKDEV uit Arcen. Daarna kan de teambuilding worden voort gezet bij de receptie van Prins Udo  en adjudant Ralf. Een week met hoogtepunten dus.