Koningslust wint ondanks het missen van vele kansen

SJVV 1

2 - 3

Groep 2 18.

6 september 2020 14:30

Na de rommelige zege vorig weekend op Egchel, mocht Koningslust het in de tweede bekerwedstrijd opnemen tegen 4de klasser SJVV uit Deurne. Dit team verkeerde voor de Corona-periode in zwaar weer en stond toen onderaan de ranglijst.

Koningslust trok gelijk van leer. Bram Rongen probeerde Jeffrey Daniëls middels een steekbal in stelling te brengen, maar de bal bleek net te kort. Een voorzet van Roel Ghielen bereikte Ivo Schers, wiens schot geblokt werd. SJVV deed middels twee schoten wat terug, maar beide schoten belandden niet tussen de palen. Daarna was het Roel Ghielen die meerdere malen kansrijk was, maar de SJVV-keeper bleek nog niet te verschalken. En… als de kansen er aan de ene kant niet ingaan: middels een schot van rechts zette SJVV in de 40ste minuut de stand op 1-0. Pogingen van Bram Rongen om de stand nog voor rust gelijk te trekken, slaagden niet, waardoor er met 1-0 op het bord thee werd gedronken.

In de tweede helft zette Koningslust verder druk. Wesley Goeden zag zijn schot overgaan. Roel Ghielen kreeg een voorzet van Jeffrey Daniëls, maar werkte deze bal naast. In de 57ste minuut was het dan toch zover: Bram Rongen kopt een voorzet van Tommy Janssen tussen de palen: 1-1. Koningslust pakte verder door en Wesley Goeden verzilverde in die fase twee kansen. Zijn eerste doelpunt rond hij af uit een steekbal van Bram Rongen; zijn tweede tikte hij binnen na een voorzet van Roel Ghielen: 1-3. SJVV gaf echter niet op en scoorde in de 82ste minuut de aansluitingstreffer. Ondanks verwoede pogingen van SJVV om de gelijkmaker te maken, komt deze er niet en lag de 2-4 bijna in het net toen Roel Ghielen 1 op 1 op de keeper afging. Ook Rob Lemmen had de stand graag op 2-4 gebracht, maar hij zag zijn schot net naast gaan.