67'
... (schot)

4e klasse D

24 november 2019 14:30

Afgelopen zondag stond de derby tussen Koningslust en Kessel op het programma. Koningslust heeft punten nodig om niet op de laatste plaats te belanden en Kessel strijdt voor promotie.

Na de minuut stilte was het Koningslust dat aftrapte. Kessel meldde zich als eerste bij het doel van Koningslust, maar de voorzet van Bert Lenders werd tot corner verwerkt; een corner die niets opleverde.  Het antwoord van Koningslust werd gegeven door Roel Ghielen die doorbrak en net voor hij kon afronden werd onderschept.

Na ruim 7 minuten drong Kessel stevig aan en werd Bram Geraedts 20 meter van het doel gevloerd: vrije trap. Willem Kruijk plaatste de vrije trap niet hard maar wel zuiver links langs het Koningsluster tweemans muurtje in de hoek die Mick Berkers niet meer bewaakte: 1-0. Koningslust gaf gelijk antwoord en uit een vrijetrap van bijna 25 meter knalde Rob Lemmen de bal op de lat. Kessel bleef echter het gevaarlijkst en in de 11de minuut was het Willem Kruijk die zijn schot op de lat zag eindigen. Deze bal kaatste echter terug het veld in en werd door Rick Peeters gecontroleerd over Mick Berkers gekopt, die inmiddels op de grond lag: 0-2. Het spel golfde over het veld, waarbij Kessel etaleerde hoe effectief voetbal er uitziet. Koningslust creëerde wel kansen, maar de Kesselse verdediging hield Koningslust meestal op veilige afstand. Een schot van Wesley Goeden in de 20ste minuut ging een halve meter over. In de 23ste minuut wist Willem Kruijk prima raad met een steek pass en verschalkt hij Mick Berkers in de korte hoek: 0-3. Kansen op 0-4 voor Willem Kruijk en Rick Peeters volgden. Koningslust zag twee kansen van Bram Rongen en Jurjen Verbong ook niet verzilverd worden.

In de tweede helft kwam Kessel fel uit de startblokken en hing de 0-4 in de lucht. Ook Koningslust kwam dichtbij een treffer. De Kesselse goalgetter Willem Kruijk was uiteindelijk toch degene die de teller nog één keer in beweging bracht: met een schot in de verre hoek verschalkte hij Mick Berkers nog een keer. Koningslust streed nog voor de eretreffer: pogingen van Bram Rongen en Roy Bos hadden een beter lot verdiend, maar de stand bleef 0-4.