95'
...

4e klasse D

13 oktober 2019 14:30

De wedstrijden die Koningslust op de mat legt kenmerken zich door “altijd doelpunten”: er wordt veel gescoord maar ook veel geïncasseerd. De gast van vandaag, de Tegelen Steyl Combinatie TSC ’04, heeft twijfelachtige herinneringen aan voorgaande treffens: het was Koningslust dat TSC het vorige seizoen van de koppositie stootte en in totaal maar 1 punt gunde. Daar staat het debacle van Koningslust van vorige week tegen Panningen tegenover (1-5). Wat mogen we verwachten?

Koningslust gaat goed van start en het is Jurjen Verbong die het eerste schot lost, dat over gaat. De volgende kans ontstaat als Bram Rongen een steek pass geeft op Roel Ghielen die net wordt onderschept door de keeper van TSC. Daarna is het TSC dat met 3 schoten Mick Berkers op de proef stelt: Mick houdt de 0! Even later probeert Bram Rongen Roel Ghielen weer in stelling te brengen. Zijn bal is echter net te scherp. Koningslust heeft de betere kansen en TSC doet af en toe iets terug. Uiteindelijk is het Roy Bos die Roel Ghielen weet te vinden. Zijn schot wordt nog van richting veranderd, maar treft doel: 1-0. Daarna zijn de kansen grotendeels voor Koningslust. Jurjen Verbong schiet eerst over. In de volgende aanval geeft hij de bal op Roy Bos wiens schot door de keeper wordt weg gestompt. Het schot van Roel Ghielen dat dan volgt, eindigt op de paal. De volgende kans ontstaat als Roy Bos een steek pass geeft op Roel Ghielen, die deze keer de keeper verschalkt: 2-0. Daarna is het Jurjen Verbong die zich vrij draait en Roel Ghielen de bal meegeeft. Deze zet diep voor op Roy Bos, die tekent voor de 3-0. Even later is het bijna 4-0 als Roy weer uithaalt, maar over schiet. TSC weet vlak voor rust toch nog wat terug te doen: met schot komt de 3-1 op het scorebord te staan.

In de tweede helft probeert TSC het tij definitief te keren, maar Mick Berkers staat in de weg. Koningslust blijft kansen scheppen: een vrije trap van Bram Rongen wordt gered, maar als hij zijn hoofd tegen de bal stoot bij een vrije trap van Rob Lemmen, verdwijnt het leer in touwen: 4-1. TSC geeft echter niet op en Mick Berkers wordt in een 1-op-1-situatie omspeeld: 4-2. TSC blijft aanzetten en geeft kansen weg. Koningslust weet die echter niet te benutten. Het wordt helemaal spannend als TSC een penalty mag nemen: Mick redt in eerste instantie, maar heeft geen antwoord op de tweede inzet van de penaltynemer: 4-3. Dit blijkt ondanks de nodige reddingen en gemiste kansen ook de eindstand te zijn.