...
94'

4e klasse D

20 oktober 2019 14:30

Koningslust ging op bezoek bij EMS, een bekende tegenstander waar vorig seizoen 3 punten tegen werden behaald. Die duels waren goed voor in totaal 12 doelpunten. De wedstrijd van afgelopen zondag was geheel in lijn met deze verwachtingen.

In 4de minuut moest Mick Berkers de bal al uit het net halen na een schot van EMS dat hij in eerste instantie nog wist te pareren. Uiteindelijk had hij geen antwoord op de rebound: 1-0. 10 minuten later tekende Jurjen Verbong voor de eerste aanval van Koningslust, maar hij verspeelde de bal net voor hij 1 op 1 zou komen te staan voor de keeper. EMS was de bovenliggende ploeg en Mick Berkers moest regelmatig aan de bak. In de 17de minuut was een afstandsschot van EMS hem toch te machtig: 2-0. Bram Kessels probeerde met een schot nog iets terug te doen, maar zijn poging ging net naast. In de 24ste minuut probeerde EMS het weer met een afstandsschot. Weer succesvol: 3-0. In het kwartier daarna probeerde Bram Rongen meerdere malen de 3-1 op het bord te krijg. Uiteindelijk lukte dat in de 43ste minuut nadat Jurjen Verbong 3 tegenstanders passeerde en de bal panklaar wist te leggen voor Bram.

In de rust bleef de geblesseerde Bram Kessels achter in de kleedkamer en mocht Art Vanlier het veld betreden. Weer was het EMS dat middels afstandsschoten gevaarlijk was en in de 48ste minuut leverde dat EMS de 4-1 op. In de 62ste kwam Koningslust met het antwoord: Vinnie Peeters legde keurig breed voor Roy Bos, die tekende voor de 4-2. Het werd nog spannender toen Bram Rongen het ook maar eens van afstand probeerde en de keeper de mist in stuurde: 4-3. De spanning was achter van korte duur. In de 85ste minuut wist de EMS-voorhoede een verdedigende miscommunicatie aan Koningslust-kant goed uit te spelen en om te zetten in de eindstand: 5-3. Er volgde nog een grote kopkans voor Peter Janssen maar deze miste doel.