88'
... (kopbal)

4e klasse D

26 januari 2020 14:30

Koningslust zette in deze wedstrijd gelijk de toon. In de 2de minuut gaf Wesley Goeden een voorzet op Bram Rongen die werd gevloerd: penalty. Jurjen Verbong nam de penalty voor zijn rekening en tekende in de 3de minuut voor de 1-0. Even later probeerde Rob Lemmen het met een schot dat net naast ging. Hoewel Swalmen fel speelde, creëerde het geen kansen. In de 16de minuut was het weer Wesley Goeden die Jurjen Verbong de bal gaf. Jurgen maakte uit deze kans de 2-0. Kort daarop zette Roel Ghielen voor op Wesley Goeden. Laatstgenoemde zag zijn schot over gaan. Een schot van Roel Ghielen ging ook over. In de 27ste minuut een schot van Swalmen: 2-1. Lang kon Swalmen niet genieten van de aansluitingstreffer. Een minuut later vond Jurjen Verbong Wesley Goeden, die over links opkwam en de bal tussen de palen wist te trappen: 3-1. Meerdere schoten werden nog gelost, het merendeel door Koningslust. Desondanks werd er gerust met 3-1 op het scorebord.

In de tweede helft was het Roel Ghielen die het eerste schot loste, maar zijn bal werd gered door de keeper. Ook Swalmen probeerde het met een schot, maar deze bal ging naast. In 54ste minuut soleerde Bram Rongen door de Swalmener verdediging en zette zo de 4-1 op het bord. Ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan: Swalmen probeerde het met een schot dat van richting werd veranderd en Mick Berkers kansloos laat: 4-2. Deze stand was bijna de eindstand, maar uit een corner wist Swalmen 2 minuten voor het eindsignaal nog in te koppen: 4-3. Het laatste wapenfeit is voor Bram Rongen die zijn schot nog net geblokt ziet.

Koningslust boekt een verdiende overwinning met een uitslag die er spannender uitzag dan hij was.