69'
... (intikker)

4e klasse D

19 januari 2020 14:30

VV Koningslust ontving afgelopen zondag het standaard team van BEVO voor een onvervalste Peel-en-Maas-derby. Beide teams scoorden tot nu toe veel, maar moesten nog meer doelpunten incasseren. Resultaat: een plaats in de buurt van de degradatiezone.

Het was Koningslust dat in de eerste helft goed uit de startblokken kwam. In de 6de minuut maakte Ivo Schers een mooie actie over links, waarbij hij uiteindelijk Wesley Goeden wist te bereiken. Deze schoof de bal rustig tussen de palen en liet BEVO-doelman Nick Steegs kansloos. 3 minuten later was het Jurjen Verbong die Nick Steegs met een schot op de proef stelde. Laatst genoemde redde ten koste van een rebound. Roel Ghielen wist deze net niet te verzilveren. In de 13de minuut schiet Bram Rongen de bal net voor langs na een combinatie met Wesley Goeden. Enkele minuten later weten Wesley en Bram het doel weer net niet te vinden na een lange bal van Bram Kessels. Na deze kansenregen van Koningslust, creëren beide teams een kwartier lang geen kansen. In de slotfase van de eerste helft pakt Koningslust de aanvallende draad weer op. Dit leidde niet meer tot doelpunten.

In de tweede helft liet BEVO meer aanvallende aspiraties zien, maar was het Koningslust dat met snelle aanvallen meerdere malen heel gevaarlijk werd. Nick Steegs wist BEVO echter lang op de been te houden; tot de 57ste minuut, het moment waarop Jurjen Verbong op 25 meter van het BEVO-doel de bal klaarlegde voor een vrije trap: rechtstreeks in de kruising. 6 minuten later was het weer Jurjen Verbong die met Wesley Goeden de aanval zocht. Uiteindelijk gunde Jurjen de bal aan Wesley, die tekende voor de 3-0. BEVO gaf niet op en stelde met een schot Mick Berkers op de proef. In de 70ste minuut leidde slordigheid bij Koningslust tot BEVO-balbezit. BEVO kwam over rechts en de bal belandde bij Stan Spee, die goed afrondde: 3-1. Hoewel BEVO daarna nog wel aanzette, was het niet bij machte doelrijpe kansen te creëren. Enkele minuten voor tijd claimt BEVO nog een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter zag het anders.

Koningslust boekt een verdiende en broodnodige zege op BEVO. Dat doet het met twee spelers die voor aanvang werden gehuldigd voor hun 350ste wedstrijd: Bram Rongen en Peter Janssen.